Головна Новини Бізнес фінанси Через 30 років пенсія становитиме 18% зарплати – Мінцсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Через 30 років пенсія становитиме 18% зарплати – Мінцсоцполітики

У міністерстві вважають, що Україні потрібна нова система пенсій

12 лютого 2021, 20:01 comments1065
Поділіться публікацією:

В Україні через 30 років пенсія може становити не більш як 18% заробітної плати, тоді як зараз — 29%. Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна "Урядовому кур’єру".

Через 30 років пенсія становитиме 18% зарплати – Мінцсоцполітики

Фото з відкритих джерел

За словами глави Міністерства соціальної політики, у країні з такою демографічною ситуацією, тіньовим ринком праці й трудовою міграцією, як в Україні, не може існувати лише солідарний рівень пенсії.

"Якщо нічого не змінювати, через 30 років пенсія становитиме не більш як 18% заробітної плати. Нині — 29%. А раніше було навіть 56%", — заявила Лазебна.

Тому розглядають варіант підкріпити солідарну пенсійну систему в Україні накопичувальною. Упровадити обов’язковий накопичувальний рівень Мінсоцполітики пропонує для людей з важкими та шкідливими умовами праці з 2022 року, а для решти трохи пізніше — з 2023 року.

Як повідомила Лазебна, сума внеску на початку становитиме лише 2% зарплати щомісяця. Додатково до цих внесків на власний рахунок кожного учасника системи 2% щомісяця сплачуватиме роботодавець.

"Нижньої межі за віком тут не буде. Формулюємо: "з першого робочого місця". Верхню вікову межу пропонуємо встановити так: люди віком 50+ самі вирішуватимуть, хочуть вони бути учасниками накопичувальної пенсійної системи чи ні", — зауважила міністр.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", Верховна Рада прийняла закон про електронні трудові книжки. Про суть закону, його важливість і проблемні моменти нашому виданню розповіли експерти. Зокрема, новий документ передбачає так звані автоматичні пенсії, але є нюанси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

богдан

14 лютого 2021, 07:59

спочатку зменшили відрахування в пф з 38процентів до 22проц а тепер стонуть що не вистачає коштів і хочуть щоб за багатих відрахування робили бідніі думають що люди не розуміють як їх обманюють .А потрібно було зменшити відрахування до зо процентів при умові виходу з тінєвої економіки і сплаті всіх податків.і що міністр цього не розуміє


Новини