Головна Новини Бізнес фінанси Цифри вражають. Скільки мільярдів у цьому році вже витратила Україна на боротьбу з ковід-19 (інфографіка)
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифри вражають. Скільки мільярдів у цьому році вже витратила Україна на боротьбу з ковід-19 (інфографіка)

Сума грошей, витрачених Мінфіном всього за 6 місяців, дорівнює річним бюджетам відразу 5 найбагатших областей України

8 липня 2021, 14:51
Поділіться публікацією:

На офіційному сайті Міністерства фінансів України (Мінфін) оприлюднені дані сум витрат, які з початку року наша країна витратила на боротьбу з ковід-19. Загальна сума витрат на подолання епідемії коронавірусу в січні-червні 2021 року склала 26,3 млрд грн, причому тільки за червень держбюджет "збіднів" на 6,8 млрд грн.

Цифри вражають. Скільки мільярдів у цьому році вже витратила Україна на боротьбу з ковід-19 (інфографіка)

Розподіл державних витрат на протидію ковід-19 в Україні на 2021 рік. Ілюстрація: mof.gov.ua

Для уявлення, наскільки величезна сума, витрачена за півроку на боротьбу з пандемією, зазначимо, що приблизно такий же розмір складають річні бюджети відразу 5 найбагатших областей України: Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Київської та Одеської.

З понад 26 млрд "ковідніх" гривень більше 37%, або 9,8 млрд грн були спрямовані на оплату лікарням за надану хворим стаціонарну медичну допомогу і послуги з вакцинації від ковіду за програмою медичних гарантій. Більше третини від всієї суми коштів — 9,3 млрд грн — були спрямовані на закупівлю вакцин від коронавірусу.

На соцпідтримку населення уряд витратив за півроку вже 2,9 млрд грн, а на допомогу з безробіття — 1,1 млрд грн. Ще 600 млн були спрямовані на закупівлю кисню в лікарнях (субвенція), а 800 млн — на сплату "лікарняних" внаслідок захворювання коронавірусом. Детально всі витрати по лінії Міністерства фінансів України представлені в інфографіці до матеріалу, створеній фахівцями Мінфіну.

Загалом на боротьбу з коронавірусом в Україні на 2021 рік передбачено спрямувати понад 36 млрд грн. Тобто 73% річних коштів вже були "оприбутковані" за перші 6 місяців.

Держава планує закупити до кінця поточного року 38 млн вакцин, виділивши на це 10,5 млрд грн. У Мінфіні закликали всіх розпорядників коштів до їх максимально ефективного і прозорого використання для протидії ковід-19. Причому всі українці повинні отримати якісні медпослуги саме за рахунок бюджетних грошей, заявили в Міністерстві.

Видання "Коментарі" на цьому тижні опублікувало інфографіку про те, в яких регіонах найчастіше хворіють і помирають від коронавірусу українці та яким вакцинам вони віддають перевагу для щеплення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини