Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на бензин в Україні продовжують зростати: експерт спрогнозував, що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на бензин в Україні продовжують зростати: експерт спрогнозував, що буде далі

Експерт назвав причини підвищення цін на українських АЗС

24 лютого 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

В Україні ціни на бензин і дизельне паливо продовжують підвищуватися. І найближчим часом українцям не варто чекати зміни цієї тенденції. Про це розповів виданню "Коментарі" гендиректор ТД "SunOil" (мережа АЗС), експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук.

Ціни на бензин в Україні продовжують зростати: експерт спрогнозував, що буде далі

Фото з відкритих джерел

Строго кажучи, зазначає експерт, подорожчання почалося не вчора, а з середини листопада 2020 року. Як пояснив Косянчук, ціни на нафтопродукти в Україні залежать від двох основних чинників: вартості нафтопродуктів в Європі та курсу НБУ.

"Так ось, з середини листопада минулого року вартість нафтопродуктів на європейському ринку підвищилася на 184 долари/тн по бензину і на 191 долар/тн по ДТ. Це створило економічні передумови для подорожчання палива в Україні на АЗС: +4,45 грн / літр по А-95 і +4,62 грн / літр по ДП, — розповів в коментарі нашому виданню експерт. — Фактичне ж збільшення цін за цей же період на бензин склало +2,8 грн / л і +2,91 грн / л на ДП. Те, що оператори не підвищили ціни на економічно обгрунтований рівень, пояснюється дуже низькими обсягами споживання в зимовий період".

Як відомо, продовжує Косянчук, будь-яке підвищення цін тягне за собою зменшення продаваних обсягів, що дуже болісно для роздробу. Тому оператори і працюють на межі (а часто — й у "мінус") прибутковості.

"Як показує аналіз цін європейського ринку, зростання цін триває і понині, тому хороших новин (у плані зниження цін найближчим часом) у мене для наших споживачів немає", — резюмував Леонід Косянчук.

Нагадаємо, експерт назвав два чинники, які впливають на вартість бензину в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

24 лютого 2021, 15:54

Ну логично , нефть же растёт https://kosatka.media/uk/category/neft/news/brent-snova-torguetsya-vyshe-65-za-barrel


Новини