Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на житло в Україні: як вплинула пандемія
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на житло в Україні: як вплинула пандемія

Експерт розповів, чи можуть знизитися ціни на нерухомість в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу та карантином у 2021 році

20 квітня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

В Україні нерухомість під час пандемії коронавірусу та економічної кризи залишається надійним варіантом для інвестування, а зниження цін поки що чекати не варто. Про це пише у своєму блозі на порталі "Коментарі" керуючий власник девелоперської компанії "ОМОКС" Олексій Кулагін.

Ціни на житло в Україні: як вплинула пандемія

Ціни на нерухомість. Фото з відкритих джерел

Як розповів експерт, вірус поки вплинув тільки на переваги інвесторів. Так, замість придбання квартири в мегаполісах покупці почали цікавитися заміською нерухомістю, щоб жити подалі від скупчень людей і ближче до природи.

"І якщо пандемія вплинула на вибір місця розташування житлових комплексів і їх філософію, то на зниженні вартості квадратних метрів вірус не позначився", — зазначає Кулагін.

До початку пандемії спостерігалася тенденція до підвищення цін на нерухомість, оскільки багато матеріалів, які закуповують забудовники, виросли в ціні. Тому і зростання собівартості будівництва було неминучим. Карантин, на думку експерта, лише погіршив ситуацію через зростання курсу валют, нестабільну економічну ситуацію, закриті кордони та складності доставки. Тому трудовий ринок, що зменшився, позначився на ціні квартир у новобудовах.

"Сьогодні можна тільки сподіватися на те, що економіка почне зростати, а курс залишатиметься стабільним. В іншому випадку подальше зростання цін на нерухомість неминуче, адже навіть попит, що знизився, не дозволить забудовникам продавати житло нижче собівартості. Тому зниження вартості нерухомості чекати не варто", — прогнозує Кулагін.

Крім того, він зазначив, що відкладений попит через жорсткий локдаун буде реалізований в найкоротші терміни після його завершення.

Раніше повідомлялося, як зміняться ціни на продукти в Україні перед Великоднем у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

galina

27 жовтня 2021, 07:00

Я никогда не думал, что буду иметь право на ссуду, которую мне предоставили офицер Педро и его ссудная компания, что было очень гладко и прозрачно в каждом разговоре, который мы проводим в процессе ссуды, я еще раз благодарю его и его кредитную организацию за работу Хорошо сделано, предложив мне ссуду в размере 22 миллионов евро с низкой ставкой 2 годовых, они настоящие, и компания, занимающаяся регистрацией ссуд, с простыми условиями. свяжитесь с кредитной компанией через [email protected] whatsapp: 1-8632310632.


Новини