Головна Новини Бізнес фінанси Де знаходяться найбагатші українські компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Де знаходяться найбагатші українські компанії

В Києві знаходиться найбільше найбагатших компаній України. А загалом топ 1000 підприємств з найбільшим прибутком згенерувала майже 6 млрд доходів у 2022 році.

10 травня 2023, 18:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінансовий аналітик Роман Корнилюк та R&D-центр YouControl завдяки оприлюдненій фінзвітності Держстату за 2022 рік змогли визначити 1000 українських компаній, які отримують найбільше прибутків та проаналізувати їх за регіональним та галузевим розміщенням. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на YouControl.

Де знаходяться найбагатші українські компанії

Найбільше компаній з топ 1000 в Києві. Фото з відкритих джерел

Згідно з аналізом YouControl 405 компаній, які зареєстровані в Києві дають 51,5% доходу з 1000 найбільших прибуткових компаній України. Ще 26%, або 259 великих бізнесів знаходяться в таких центрах промисловості як Дніпропетровська, Київська, Львівська та Одеська області.

Традиційні лідери України Донецька та Харківська область в наслідок російської агресії значно скоротила свою частку в загальних доходах. В рейтингу областей 1000 компаній з найбільшим доходом вони посідають 11 та 12 місце, а їх частка становить 1,6 % і 1,3% відповідно.

Найменше великих підприємств зареєстровано в трьох областях України: Закарпатській, Чернігівській та Чернівецькій – 10, 8 та 8 великих компаній відповідно.

Де знаходяться найбагатші українські компанії - фото 2

Якщо компанії розділити на різні сектори, то найбільше доходів дає нафтогазова галузь – 21% або 1,3 трлн гривень від загальних прибутків топ 1000 компаній. На другому місці електроенергетика – 17,3%, а трійку лідерів замикає роздрібна торгівля – 8,3%. Цікаво, що загальний дохід 1000 компаній у 2022 році на 20% вищий ніж у 2020 та складає майже шість трлн гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що антикорупційна громадська організація Transparency International Ukraine визначила "прозорі" міста України.

Також "Коментарі" писали, що Україна піднялась на 27 позицій у новому рейтингу свободи преси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини