Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО)

Наприклад, 50 копійок 1994 року продають за 11 тисяч гривень

Українці активно продають різні монети, за які нумізмати готові сплачувати десятки тисяч гривень. Жителі України знаходять рідкісні та дорогі монети у скарбничках або навіть отримують з рештою у магазинах.

Так, на профільному аукціоні з'явилося оголошення про продаж 25 копійок, які продавець оцінив у 22 тисячі гривень. Особливістю такої монети є те, що вона виготовлена із браком та має два реверси (оборотний бік).

Автор оголошення зазначає, що монета виготовлена з латуні та має гладкий гурт (ребро).

Також на аукціон виставлено монету, номінал якої 50 копійок. Вона датована 1994 роком та, за словами продавця, є пробним екземпляром, виготовленим обмеженим тиражем. Автор оголошення оцінив її у понад 11 тисяч гривень.

За 45 тисяч гривень виставлено на продаж пам'ятну монету Національного банку, яку випустили до 30-річчя Незалежності України. Вона має рідкісний номінал – 50 гривень – і виготовлена зі срібла. Тираж монети становив 500 штук. Також відомо, що її вага становить 0,5 кг і вона має гладкий гурт з заглибленим написом. Продавець зазначає, що стан монети – ідеальний.

Зазначимо, що перш ніж купувати або продавати монети, необхідно дізнатися про їхню реальну цінність, щоб не виявитися ошуканим. Це можна зробити на спеціалізованих форумах нумізматів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні продають металеву гривню за 49 тисяч гривень. Вона виготовлена із золота та введена в обіг у травні 2021 року. Відомо, що монета є пам'ятною, а також вона була випущена тиражем лише 500 штук. Примітно, що викарбували гривню у 2010 році, що й вказано на реверсі (зворотній стороні).