Головна Новини Бізнес фінанси До якого курсу долара готуватися українцям: прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

До якого курсу долара готуватися українцям: прогноз

Аналітики розповіли, що може значно вплинути на курс долара до гривні

3 листопада 2020, 16:34
Поділіться публікацією:

Курс долара в Україні в останньому місяці осені буде перебувати в діапазоні мінімум 28,4-29,5 грн. Про це свідчить прогноз аналітиків ГК Forex Club, передає "Сегодня".

До якого курсу долара готуватися українцям: прогноз

Однак гривня може виявитися під ще більшим тиском через те, що нерезиденти продовжать розпродавати українські активи. Так, з початку жовтня вони знизили обсяги вкладень в гривневі ОВДП на 4,9 млрд гривень.

Також експерти вказали на ряд ризиків для нацвалюти: зростаючий дефіцит торгового балансу, підтримка економіки за рахунок емісії гривні та поширеність COVID-19.

Пояснюється, що в разі жорстких локдаунів у світі потреба в українських товарах на світових ринках знизиться, а це стримуватиме експорт. До того ж, процес посилиться низьким у порівнянні з попереднім роком урожаєм, знизивши і аграрний експорт. Тоді як імпорт в Україну може зберегтися на колишньому рівні, тому як попереду закупівля товарів у зимовий період і напередодні новорічних свят.

Відзначається, що за жовтень курс безготівкового долара в Україні зріс на 0,78%, до 28,55 грн. Готівковий — до 28,57 грн за долар.

Раніше в Нацбанку розповіли, як впала гривня з початку року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини