Головна Новини Бізнес фінанси “Дочки” західних банків в РФ надають кредитні канікули російським військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

“Дочки” західних банків в РФ надають кредитні канікули російським військовим

Російські дочірні компанії іноземних банків надають відстрочку за позиками військовим, які воюють в Україні

10 січня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Дочірні банки іноземних материнських фінустанов в РФ, зокрема Raiffeisen Bank International, Citibank, Credit Europe Bank і OTP Bank надають кредитні канікули росіянам, що воюють в Україні. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”. 

“Дочки” західних банків в РФ надають кредитні канікули російським військовим

За даними на офіційних сторінках банків, мобілізовані росіяни, або ті, які служать за контрактом, а також їхні сім'ї можуть подати заяву на отримання відстрочки платежів за кредитами та позиками відповідно до закону РФ від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ, пише видання. 

Крім того, на своїх сайтах російські Райффайзенбанк та ОТП Банк визнають існування "ЛНР" та "ДНР" та називають війну в Україні "спецоперацією".

За інформацією інформаційного агентства, на сайті Райффайзенбанку повідомляється про надання військовим РФ кредитів за пільговими умовами.

Raiffesen Bank International у коментарі "Інтерфакс-Україна" зауважив, що Райффайзенбанк Росія, як і всі російські банки, за законом зобов'язаний запровадити кредитний мораторій для мобілізованих солдатів.

"RBI-Group не визнає окупованих територій і не веде там банківський бізнес", — цитує видання відповідь фінустанови.

Там також зауважили, що банк практично поставив на паузу кредитування у Росії після початку війни, скоротив обсяг приблизно на чверть і міркує над тим, щоб вийти з російського ринку. 

Також ми писали про те, що Мін’юст позивається у ВАКС для стягнення активів російського олігарха Олега Дерипаски в дохід держави. Група металургійних підприємств "Об’єднана компанія "Русал”, пов’язана з Дерипаскою, постачає алюмінієву продукцію російським підприємствам оборонного комплексу, які безпосередньо розробляють, виробляють і постачають техніку, зброю та боєприпаси для збройних сил рф. При цьому частину алюмінієвої продукції виготовляють із сировини українського походження, а саме на Миколаївському глиноземному заводі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини