Головна Новини Бізнес фінанси «Доступних кредитів 5-7-9» видано на 170 мільярдів: які цілі, найактивніші банки й галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Доступних кредитів 5-7-9» видано на 170 мільярдів: які цілі, найактивніші банки й галузі

Урядова програма пільгових позик діє вже три роки

10 лютого 2023, 11:39
Поділіться публікацією:

З лютого 2020 року обсяг виданих бізнесу ресурсів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" досяг 170 мільярдів гривень. Про це у соцмережі Telegram написав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, інформують "Коментарі".

«Доступних кредитів 5-7-9» видано на 170 мільярдів: які цілі, найактивніші банки й галузі


Затри роки дії урядової програми було оформлено 54 тисяч двісті кредитів.


Зокрема, за період дії пільгової програми кредитування найбільшу суму позик бізнес отримав під антикризові заходи – 61,9 млрд гривень. На антивоєнні цілі було оформлено кредитів на 41,3 млрд гривень. Разом з тим на рефінансування попередньо отриманих кредитів у межах урядової програми підприємці оформили позик на суму 28,6 млрд гривень. На інвестиційні цілі традиційно було видано найменше коштів — загалом 10,9 млрд гривень. 


У галузевому розрізі найбільша кількість позичальників працюють у сферах сільського господарства (53%); торгівлі та виробництва (24%); промислової переробки (14%).


Серед найактивніших банків-кредиторів — державні "Приватбанк" (фінустанова видала по програмі 22,7 тисяч) та "Ощадбанк" (8,1 тисяч). Також у трійці лідерів — Райффайзен Банк Аваль" (5,3 тисяч).


Як відомо, "Доступні кредити 5-7-9%" дає можливість бізнесу залучити до 60 мільйонів гривень під 0% на період дії воєнного часу та один місяць після його скасування. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до мільярда гривень під п‘ять відсотків річних. 


З часом уряд розширив програму доступних кредитів на підприємства, зруйновані внаслідок бойових дій. Такі суб‘єкти господарювання зможуть отримати позику на відновлення виробничих потужностей під 9% терміном до п‘яти років на суму до 60 мільйонів гривень. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини