Головна Новини Бізнес фінанси Економічних причин немає: нардеп прокоментував падіння курсу гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічних причин немає: нардеп прокоментував падіння курсу гривні

Народний депутат розповів, що думає про курс валют в Україні та падіння гривні

28 січня 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

На стабільність національної валюти впливають настрої українців. Про це повідомив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час прес-брифінгу в стінах Верховної Ради. За його словами, Нацбанк докладає зусиль для стабілізації курсу валют. Нардеп переконаний, що скоро курс гривні повернеться на попередні позначки.

Економічних причин немає: нардеп прокоментував падіння курсу гривні

Фото ілюстративне / Pixabay

"НБУ робить валютні інтервенції щодня. За останні тижні вони наростили кількість грошей на продажі доларів. Зараз готові вийти (на суму інтервенцій — ред.) до 350 млн доларів США, щоб стабілізувати курс гривні. Менше людей будуть панікувати, органічно, що курс буде стабілізуватися. Чим більше людей буде реагувати забирати депозити, переставати купувати споживчі товари, тим більше буде тиску і навантаження на гривню. Це звичайний ринковий процес попиту та пропозиції", пояснив нардеп.

Наразі важко робити прогнози, говорить політик, оскільки щодня з'являються якісь тривожні новини на тему українсько-російського конфлікту.

"Якщо завтра, умовно, ще якийсь негативний сигнал буде, як було з родинами дипломатів... Тільки ці новини "коштували" 2 гривні в курсі. Економічних причин немає, це все через паніку. Тому, я всім раджу не піддаватися паніці. Гривня повернеться на попередні позначки", зазначив Арахамія.

За даними НБУ, станом на 28 січня офіційний курс гривні до євро становить 32, 34, офіційний курс до долара США 28, 99 грн.

Довідково. Валютна інтервенція — це цілеспрямований вплив Нацбанку на валютний ринок та валютний курс. Банк закуповує або продає великі партії іноземної валюти.

Як повідомляв портал "Коментарі", українська економіка зростає, курс валют стабільний, палива достатньо. Населення має не піддаватися інформаційній гібридній війні, адже це те, чого прагне Росія й що шкодить нашій державі. Про це повідомив Денис Шмигаль під час брифінгу.

Експерти зробили економічний прогноз для України на 2022 рік та повідомили, які є ризики, загрози та перспективи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини