Головна Новини Бізнес фінанси Експерт озвучив терміни подорожчання житла в Україні у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт озвучив терміни подорожчання житла в Україні у 2022 році

Ціни на нерухомість підвищаться на 5-7%

5 січня 2022, 10:29
Поділіться публікацією:

Із початком зими в Україні спостерігається зниження попиту на житло. Фахівці в галузі нерухомості зазначають, що через скорочення активності на ринку деякі продавці змушені знімати квартири з продажу. У свою чергу ріелтори звертають увагу, що зима – найбільш вдалий час для придбання житла, оскільки протягом 2022 року вартість лише збільшуватиметься. Про це пише видання "Телеграф".

Експерт озвучив терміни подорожчання житла в Україні у 2022 році

Експерт озвучив терміни подорожчання житла в Україні у 2022 році - фото з відкритих джерел

За словами голови Асоціації спеціалістів з нерухомості (ріелторів) України Юрія Піти, попит на житло почав падати ще у жовтні минулого року, що вплинуло на стабілізацію цін на ринку. Проте навесні ситуація може змінитись.

Прогноз аналітиків АФНУ свідчить про те, що до початку березня зростуть ціни на квартири у ЖК комфорт-класу. Ціни збільшаться на 5-7%. Інші види нерухомості, за словами експерта, не продемонструють значних цінових змін.

Квартири почнуть дорожчати із квітня. Насамперед зростання вартості торкнеться великих міст – Дніпро, Харків, Львів, Одеса та Київ.

Юрій Піта додав, що після завершення першого півріччя поточного року квартири на вторинному ринку подорожчають ще на 5%.

Нагадаємо, що інші експерти з нерухомості також дотримуються думки, що не варто відкладати покупку житла, бо ціни не знижуватимуться, а скоріше навпаки. Крім того, при виборі квартири фахівці радять звертати увагу на концепцію та формат ЖК, темпи будівництва, якість матеріалів, інфраструктуру тощо.

Раніше в матеріалі інтернет-виданні "Коментарі" повідомлялось, що буде з цінами на житлову нерухомість в Україні у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини