Головна Новини Бізнес фінанси В Україні подорожчають молочні продукти: коли і наскільки зростуть ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчають молочні продукти: коли і наскільки зростуть ціни

Найбільше зростуть ціни на сметану

1 квітня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

В Україні до липня на 2,3% зростуть ціни на молочні продукти. Таку інформацію оприлюднили в "Асоціації виробників молока", передає ТСН.

В Україні подорожчають молочні продукти: коли і наскільки зростуть ціни

Експерти прогнозують подорожчання молочних продуктів в Україні - фото з відкритих джерел

В організації зазначають, що однією з головних причин, через яку відбувається подорожчання молочки, є наслідки погодних катаклізмів 2020 року. Повідомляється, що в результаті посухи, а також втрати посівів ціна кормів для корів збільшилася на 80%. Істотним фактором також називають інфляцію, яка в січні-лютому склала понад 1%.

Повідомляється, що молоко 2,5% жирності (в плівці) за наступні три місяці подорожчає на 40 коп. Ціни на нього будуть варіюватися в межах 25 грн 40 коп. за літр. Кефір (2,5% жирності в плівці) зросте у ціні на 70 коп. — до 31,3 грн за літр, сметана (15% жирності в плівці) — на 4 грн — до 28,6 грн за 400-грамову пачку, сир (жирністю 9%) — на 1,4 грн — до 58 грн за упаковку 400 грам.

Також повідомляється про подорожчання вершкового масла на 3 грн і твердого сиру на 90 коп.

Нагадаємо, що багато продуктів в Україні починають дорожчати. Портал "Коментарі" дізнався в експертів, як можуть у квітні змінитися цінники на продуктах (вітчизняних та імпортних), що продаються в роздріб, а також що, з якої причини і наскільки може подешевшати або подорожчати. Зокрема, до Великодня, який цього року припадає на 2 травня, очікується зростання цін на м'ясо і яйця внаслідок різкого стрибка попиту на ці товари. Загалом від збільшення попиту "постраждають" ціни на всі продукти.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що буде з цінами на соняшникову олію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини