Головна Новини Бізнес фінанси Експерти розповіли, куди українцям найкраще інвестувати свої кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, куди українцям найкраще інвестувати свої кошти

Куди можна інвестувати десять тисяч доларів та мільйон

9 серпня 2022, 11:11
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Куди інвестувати свої кошти пересічному громадянину України у 2022/2023 роках? Про це говорили експерти під час дискусії " Інвестиції в Україну під час війни " на порталі "Коментарі" .

Експерти розповіли, куди українцям найкраще інвестувати свої кошти

Інвестиції

Експерти дали свої поради про те, куди можна людині в Україні інвестувати свої кошти, якщо вона має, наприклад, вільних 10 тисяч доларів і один мільйон доларів.

Засновник наглядової ради EFI Group та співзасновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліски вірить, що перші 10 тисяч доларів потрібно інвестувати у себе.

"Я раджу 10 тисяч доларів у першу чергу вкласти в себе у свою освіту, тобто в якісь свої скіли. Якщо немає англійської — вивчити англійську обов'язково це те, що необхідно, тому що Україна вже точно буде частиною Європейського Союзу, частиною Західної цивілізації. , тому в першу чергу, щоб розуміти, щоб спілкуватися, щоб залучати інвестиції, мати хорошу роботу, я б порадив інвестувати в себе, в освіту, самоосвіту та знання іноземних мов. Що стосується мільйона доларів це вже інша історія. Зараз головне її не втратити Якщо доступ є до фінансових ринків я б інвестував у золото, я б вкладав такі компанії, акції компаній, які не ризиковані, які точно втриматися такі системоутворюючі компанії.Я бачу, що зараз найпідготовленіший ринок саме американський.Я вірю, що вони найменше постраждають. Вони найбільше підготовлені і до енергетичної кризи, так і до інфляційної", — Ігор Ліски.

Учасники дискусії підтримали думку Ігоря Ліски про те, що перші 10 тисяч доларів потрібно інвестувати в себе, а щодо великих коштів то, наприклад, засновник First Kiyv Investment Club Іван Компан розмірковує так:

"Якщо йдеться про фінансові інвестиції, то я завжди був шанувальником ліквідних інвестицій, тому якщо мати мільйон частинами в індексний фонд прив'язаний до індексу Standard & Poor's 500 — найбільший індекс Нью-йоркської фондової біржі. І так вже з роками ви станете багатшим", — Іван Компан.

Глава Української асоціації венчурного та приватного капіталу Андрій Колодюк поділився своїм досвідом щодо інвестицій

"Якщо ми говоримо про більш суттєві інвестиції, то я останніх понад двадцять років інвестую тільки в українських підприємців і всіх до цього залучаю", — Колодюк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини