Головна Новини Бізнес фінанси Федоров розповів, коли українці почнуть отримувати тисячу за вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров розповів, коли українці почнуть отримувати тисячу за вакцинацію

Гроші за щеплення від коронавірусу почнуть приходити з 20-21 грудня

16 грудня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

За словами голови Міністерства цифрової трансформації України Михайла Федорова, виплачувати тисячу гривень за повний курс вакцинації проти коронавірусу українцям розпочнуть із 20-21 грудня. За умови, що у Міністерстві економіки вирішать бюрократичні питання. Про це глава Мінцифри розповів в інтерв'ю ВВС.

Федоров розповів, коли українці почнуть отримувати тисячу за вакцинацію

Тисяча гривень - фото: 24 Канал

"Мінекономіки обіцяє, що всі бюрократичні проблеми будуть вирішені до 20 грудня, гроші почнуть приходити з 20-21 грудня. У повідомленнях ми попереджаємо, що гроші можуть прийти через 10 днів після того, як людина залишить заявку. Сподіваємось, що ще раніше", – сказав Федоров.

Міністр також розповів, чому наразі система техпідтримки "Дії" працює кволо. За його словами, останнім часом до запуску програми "єПідтримка" до Мінцифри надходило близько 14-15 тисяч запитів щоденно, і все вдавалося обробляти. Наразі кількість запитів налічує 30-40 тисяч, і це велике навантаження.

Нагадаємо, що програма " єПідтримка" з виплати тисячі гривень за повний курс (дві дози) вакцинації від коронавірусу стартує 19 грудня . На першому етапі виплата буде доступна тим, що зареєстровано у "Дії". Для початку українцям потрібно буде оформити віртуальну картку у фінансових установах-партнерах, багато хто вже почав сповіщати громадян про надання таких послуг. Витратити тисячу гривень українці зможуть на походи до театрів, кіно, спортзалів, музеїв, купівлю книг або квитків по Україні.

Раніше "Коментарі" писали, що з впровадженням програми " єПідтримка" в країні активізувалися шахраї, які намагаються обманом отримати гроші українців. Про деталі схеми – у матеріалі інтернет-видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини