Головна Новини Бізнес фінанси Готелі в кредиті: хорватські журналісти спростували «сенсацію» про бізнес Тетяни Глиняної
commentss НОВИНИ Всі новини

Готелі в кредиті: хорватські журналісти спростували «сенсацію» про бізнес Тетяни Глиняної

Як постачальник Міноборони, вона не виводила коштів з України, а хорватські активи - придбані в кредит

12 січня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Тетяна Глиняна, яка займається забезпеченням харчування ЗСУ, у Хорватії веде бізнес-діяльність уже близько 10 років. В Україні їй належить компанія, яка має чинні договори із МОУ. А наприкінці минулого року вона стала інвестором хорватської компанії, яка володіє трьома міні-готелями. Ці дані стали приводом для сенсації та закидів на адресу Глиняної з боку українських медіа "в отриманні надприбутків  від державних підрядів". Стверджувалося, що саме вони, нібито, і дозволили їй здійснити придбання хорватських активів. Однак у Хорватії ці дані спростували. Видання "Slobodna dalmacija" щодо ситуації повідомило про таке.

Готелі в кредиті: хорватські журналісти спростували «сенсацію» про бізнес Тетяни Глиняної

Хорватські журналісти спростували звинувачення на адресу Тетяни Глиняної. Фото з відкритих джерел

По-перше, як пише газета, Глиняна не купувала чотирьох готелів, а придбала частку у хорватській компанії, що володіє трьома міні-готелями.

По-друге, купівлю було перевірено та погоджено Національним банком Хорватії.

По-третє, кошти для угоди не надходили з України, а були отримані від операцій із фінансовими інструментами. Швидше за все, йдеться про цінні папери. Але при цьому, як стверджується, у компаній Глиняної у Хорватії виникли значні кредитні зобов'язання. І за таких умов, купівля активів, очевидно, відбувалася в кредит.

"Пані Глиняна купила частки у бізнесі компаній у Хорватії, які володіють трьома готелями, не на гроші, зароблені в Україні у бізнесі з Міністерством оборони, а через діяльність, яка не має жодного відношення до цієї сфери. Усі кошти, отримані Глиняною в Україні на основі договірних відносин із МОУ, залишаються в Україні. Хорватський бізнес фінансувався за рахунок доходів від реалізованих угод із фінансовими інструментами за підтримки ділових партнерів за межами та не пов'язаних з Україною, і значна частина з них – позикові кошти (кредити)", — пише газета з посиланням на спілкування з хорватським юристом Марійо Вуковичем.

"Slobodna dalmacija" зазначає, що Глиняна має гарну ділову репутацію, її бізнес в Україні забезпечує робочими місцями понад 500 осіб, а в Хорватії — 79.

"І як неправильно вказано у зловмисних газетних статтях, щодо неї не ведеться жодного розслідування чи розгляду, і вона не була визнана винною у скоєнні кримінального злочину", — сказано у матеріалі.

Нагадаємо, в українських ЗМІ спочатку стверджувалося, що Тетяна Глиняна нібито купила в Хорватії 4 готелі завдяки контрактам з Міноборони. Ці дані не знайшли свого підтвердження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини