Головна Новини Бізнес фінанси Громадяни якої країни володіють найбільшими фінансовими активами
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни якої країни володіють найбільшими фінансовими активами

Рейтинг країн за розміром фінансових активів на душу населення.

5 жовтня 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з рейтингом фінансових активів від страхової компанії Allianz найбільше грошей мають американці, далі йдуть швейцарці та данці. 

Громадяни якої країни володіють найбільшими фінансовими активами

Громадяни якої країни володіють найбільшими фінансовими активами. Фото з відкритих джерел

Німецька страхова компанія опублікувала свій щорічний рейтинг Allianz Global Wealth Report 2023, який визначає країни за розміром фінансових активів на душу населення. Під фінансовими активами мається на увазі банківські депозити, страхові вимоги, цінні папери та інше.

Нацією зі статистично найвищим багатством на душу населення є Сполучені Штати. У середньому кожен громадянин США має 253,4 тис. доларів чистих фінансових активів, тобто вже з вирахуваними податками та зборами.

На другому місці опинились громадяни Швейцарії – 238,7 тис. доларів, а третя позиція за Данією – 163,8 тис. доларів фінансових активів припадає на кожного громадянина цієї країни.

Україна не потрапила до 50 країн щорічного рейтингу Allianz Global Wealth Report 2023. Велика Британія опинилась на 14 позиції – 88,3 тис., Німеччина на 19 місці – 63,5 тис., а Польща на 38 – 11,2 тис. доларів фінансових активів на душу населення. Переглянути рейтинг 20 країн за розміром фінансових активів на душу населення можна нижче:

Громадяни якої країни володіють найбільшими фінансовими активами  - фото 2

Загалом компанія Allianz спостерігає значне падіння загальних фінансових активів за показниками 2022 року на 2,7%. Це найбільше зниження з часів фінансової кризи 2008 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбезпечніші країни світу. Трійка лідерів складається виключно з європейських країн, а лідером стала держава, яка перемагає у цьому рейтингу вже в 15-те.

Також "Коментарі" писали про країни, звідки тікає найбільша кількість мільйонерів. До рейтингу потрапили також Україна та Росія, яка розпочала повномасштабне вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини