Головна Новини Бізнес фінанси ІТ-індустрія України наростила експорт: скільки валюти галузь принесла економіці торік
commentss НОВИНИ Всі новини

ІТ-індустрія України наростила експорт: скільки валюти галузь принесла економіці торік

За результатами 2022 року ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження на суму $7,34 мільярдів. Про це повідомляє IT Ukraine Association з посиланням на дані Національного банку, інформують «Коментарі».

31 січня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Згідно з повідомленням, обсяг експорту збільшився на $400 мільйонів у порівнянні з довоєнним 2021 роком. Крім того, зросла сума податків, які учасники ринку сплатили до бюджету, на 4,4 мільярди гривень або на 16% у порівнянні з минулорічним показником. Так, станом на 1 січня 2023 року сума податків та зборів до зведеного бюджету України, сплачених ІТ-бізнесом, складає 32,2 мільярди гривень. При цьому збільшилась кількість платників податків за ІТ-КВЕДами, а саме, фізичних осіб підприємців.

ІТ-індустрія України наростила експорт: скільки валюти галузь принесла економіці торік

Фото з відкритих джерел.


У повідомленні наголошується, що саме завдяки збереженню темпів зростання, працюючий ІТ-бізнес підтримує економіку та Збройні сили України, створює нові робочі місця під час війни, разом з тим реалізовує гуманітарні ініціативи, і в такий спосіб робить свій внесок в Перемогу над ворогом. 


"Цифра у більше ніж сім мільярдів доларів від експорту комп'ютерних послуг унікальна ще тим, що це найбільший показник за всю історію існування української ІТ-галузі, який був досягнутий саме під час війни", — цитує прес-служба Костянтина Васюка, виконавчого директора IT Ukraine Association.


Він також зауважив, що такі результати були очікувані, адже компанії запроваджують заходи, необхідні для підтримки безперервності роботи бізнесу та створення умов для безпеки ІТ-спеціалістів.


Раніше ми писали, що у січні цього року техногіганти скоротили рекордну кількість працівників — 68 500 айтівців втратили роботу. Утім до України світова хвиля скорочень ще не докотилася, вважає керуюча партнерка рекрутингової агенції CNA International IT Таїсія Млюзан. Мовляв, масштабні звільнення IT-гравці ще в принципі не розпочинали, але є вірогідність, що вони стартують у лютому 2023-го й триватимуть увесь рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини