Головна Новини Бізнес фінанси Коронавірусний удар по гаманцю: на чому почали економити українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірусний удар по гаманцю: на чому почали економити українці

Не економлять на будь-яких витратах лише 5% українців

27 березня 2021, 20:20
Поділіться публікацією:

Кажуть, біда не ходить одна. Так і коронавірусна хвороба принесла із собою карантин та подальшу економічну кризу. Багато громадян змушені економити, і українці  не виняток. За результатами свіжого березневого опитування R&B Group, жителі нашої країни дійсно скорочують багато статей витрат.

Коронавірусний удар по гаманцю: на чому почали економити українці

Пандемія змусила багатьох українців економити. Фото із відкритих джерел

Приблизно однакова економія торкнулася відпусткових реалій українців і витрат на гардероб. 51% співвітчизників почали бюджетні планувати власний відпочинок, а рівно половина — скоротили витрати на взуття і одяг.

Економлять українці і на продуктах — тут витрачати почали на 44% менше. Цікаво, що в коронавірусну пандемію дехто примудряється скоротити витрати на лікування. Однак саме таку інформацію повідомили про свій бюджет 30% опитаних.

26% українців стали рідше робити великі покупки. Ще 23% кілька разів думають, перш ніж купувати будь-які предмети розкоші, до яких, судячи з усього, відносяться, в першу чергу, ювелірні прикраси.

Коронавірусний удар по гаманцю: на чому почали економити українці - фото 2

Найменше економія торкнулася сфери освіти. Кількість українців, яким вдалося скоротити цю статтю витрат, складає всього 7%.

Економічна криза, викликана пандемією, не торкнулася лише 5% учасників соціологічного опитування. Саме така кількість співвітчизників розповіли, що не вдаються до економії взагалі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які п'ять речей дійсно здатні допомогти заощадити постійні витрати, навіть якщо вимагають одномоментного вкладення вагомої суми грошей. Багатьох здивує, але в загальному переліку присутня звичайна морозильна камера. Весь список шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, які витрати довелося скоротити навіть королеві Великобританії Єлизаветі II. Причина, до слова, все та ж, що і у багатьох інших людей по всьому світу — коронакриза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини