Головна Новини Бізнес фінанси Кредитний договір онлайн: що треба знати українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Кредитний договір онлайн: що треба знати українцям

Договори про позики або кредити, що оформлені онлайн, мають таку юридичну силу, як і паперові

14 січня 2022, 15:29
Поділіться публікацією:

Кредитний договір онлайн: що треба знати українцям

В Україні договори на онлайн кредити прирівнюються до паперових, фото з відкритих джерел

В Нацбанку розповіли, які юридичні аспекти оформлення позики або споживчого кредиту через сайт чи мобільний додаток фінансової установи. Про це повідомляють в прес-службі Національного банку України.

По-перше, кредитний договір, який українець уклав з фінустановою онлайн прирівнюється за повнотою юридичної сили до паперового. Це значить, що оформлення кредиту в режимі онлайн, де було використано одноразовий пароль, а не цифровий підпис має таке ж значення в правовому полі, як і документ, що було скріпленому власноручним підписом чи електронним.

Питання укладання договорів онлайн чи оформлення позик через інтернет регламентовано Законами України "Про електронні довірчі послуги" та "Про електронну комерцію".

Тож, кредити і позики, які взяли онлайн, треба так само вчасно сплачувати. Фінустанова, що видає кредити онлайн, може звернутися до колекторської компанії, якщо це передбачено умовами договору про споживчий кредит.

Нацбанк радить українцям уважно читати кредитний договір й скачувати електронний примірник документа. Разом з договором на видачу кредиту, сума якого більша за розмір мінімальної заробітної плати, фінустанова має надавати клієнту паспорт споживчого кредиту.

Клієнт має право скаржитися керівництву фінустанови, якщо з її боку було порушено умови кредитного договору. Так само громадянин має право звернутися до Національного банку зі скаргами на фінустанови, якщо їх керівництво не реагує належним чином.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, чому "Ощадбанк" блокує рахунки клієнтів. В "Ощадбанку" повідомили, що з 1 жовтня будуть закривати рахунки вкладників, якщо протягом останніх трьох років з цими рахунками не було здійснено жодної операції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nbu_ua/470
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини