Головна Новини Бізнес фінанси Криптовалюта Facebook отримає нову назву: на що це вплине
commentss НОВИНИ Всі новини

Криптовалюта Facebook отримає нову назву: на що це вплине

Diem була розроблена для того, щоб людям і підприємствам було простіше безпечно відправляти гроші по всьому світу

3 грудня 2020, 18:52
Поділіться публікацією:

Libra Association, підтримувана Facebook група цифрових платежів, заявила у вівторок, що переходить на назву Diem.

Криптовалюта Facebook отримає нову назву: на що це вплине

ФОТО: Metro US

Diem — це незалежна група, організована Facebook для управління цифровими валютами. Серед інших членів асоціації — Andreessen Horowitz, Coinbase, Spotify, Lyft і Uber. За повідомленням Reuters, назва валюти також зміниться з Libra на Diem.

Після того, як цифрова валюта Libra дебютувала, проєкт швидко викликав заклопотаність у політиків усього світу, які побоювалися, що він може серйозно підірвати фінансову систему, ризикувати потенційним відмиванням грошей і конкурувати з паперовими валютами, такими як долар США.

Diem сказав, що нова назва, яка на латині означає "день", "сигналізує про зростаючу зрілість і незалежність проєкту", оскільки проєкт вимагає схвалення регулюючих органів для його запуску. Минулого місяця Financial Times повідомила, що він може бути запущений вже в січні, але в обмеженому форматі.

Валюта Diem була розроблена для того, щоб людям і підприємствам було простіше безпечно відправляти гроші по всьому світу. На відміну від біткойнів і інших криптовалют, які можуть бути надзвичайно нестабільними і спекулятивними, Diem буде підтримуватися національною валютою. Це означає, що деякі монети, пропоновані групою, будуть служити еквівалентом, наприклад, долара США або євро.

Раніше в цьому році Facebook перейменував свій цифровий гаманець з Calibra в Novi. Novi дозволить людям відправляти гроші один одному в додатку або через Facebook Messenger і WhatsApp.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook змусили платити новинним виданням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини