Головна Новини Бізнес фінанси Криптовалютна злочинність у 2021 році досягла найвищої вартості в історії - Chainalysis
commentss НОВИНИ Всі новини

Криптовалютна злочинність у 2021 році досягла найвищої вартості в історії - Chainalysis

Незаконні адреси отримали на 79% більше грошей ніж у 2020 році

6 січня 2022, 14:16
Поділіться публікацією:

Злочинність, пов’язана з криптовалютою, зросла до рекордно високого рівня минулого року з точки зору вартості: незаконні адреси отримали 14 мільярдів доларів у цифрових валютах, що на 79% більше ніж у 2020 році, згідно з дослідженням аналітичної компанії Chainalysis, оприлюдненим у четвер, 6 січня. Про це повідомляє Reuters.

Криптовалютна злочинність у 2021 році досягла найвищої вартості в історії - Chainalysis

Віртуальна криптовалюта Bitcoin - Reuters

Станом на початок 2022 року Chainalysis стверджує, що незаконні адреси вже містять криптовалюту на суму понад 10 мільярдів доларів, причому більшість з них утримуються в гаманцях, пов’язаних із крадіжкою криптовалют.

Частка незаконної діяльності в загальному обсязі криптовалютних транзакцій залишалася низькою – лише 0,15% у 2021 році. Загальний обсяг транзакцій зріс до 15,8 трильйона доларів минулого року, що на 550% більше, ніж у 2020 році.

Однак у Chainalysis заявили, що цифра в 0,15% все ще може зрости, оскільки фірма визначає більше адрес, пов’язаних з незаконними транзакціями, і включає їх у загальний обсяг.

У своєму останньому звіті про криптовалюту Chainalysis зазначив, що 0,34% криптовалютних транзакцій у 2020 році були пов’язані з незаконною діяльністю. Зараз цей показник збільшено до 0,62%.

"Злочинне зловживання криптовалютою створює величезні перешкоди для подальшого впровадження, підвищує ймовірність введення обмежень з боку урядів і, що найгірше, завдає шкоди невинним людям у всьому світі", — зазначає Chainalysis.

У звіті також говориться, що зростання децентралізованого фінансування, або DeFi, що сприяє кредитуванню в криптовалютах за межами традиційної банківської діяльності, стало великим фактором збільшення викрадених коштів і шахрайства.

У 2020 році з платформ DeFi було вкрадено криптовалюти на суму не менше 162 мільйонів доларів, що становило 31% від загальної суми вкраденого за рік. Це на 335% більше, ніж загальна кількість викрадень у 2019 році.

У 2021 році ця цифра зросла ще на 1330% до 2,3 мільярда доларів, повідомляє Chainalysis.

"Зростання злочинності, пов’язаної з DeFi, є прикладом того, як злочинці часто використовують нові технології", – сказав Кім Грауер, керівник дослідження Chainalysis в електронному листі Reuters.

Як повідомляли раніше "Коментарі", стало відомо, яку шкідливу програму використовують хакери для того, щоб викрадати дані з браузерів Chrome, Edge, Opera, Mozilla Firefox, Netscape.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини