Куди українці витрачають свої гроші - Держстат

Понад 7% витрат громадян України склали покупки наркотиків, алкоголю та тютюну

Державна служба статистики (Держстат) України провела аналіз даних щодо кінцевих споживчих витратах домашніх господарств за цілями в перший квартал 2021 року. Про це повідомляє пресслужба статистичного відомства.

За даними Держстату, найбільшою статтею витрат за квартал були "Продукти харчування та безалкогольні напої" - 39,5%.

Витрати домашніх господарств за статтею "Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива" становлять 18,0%. На "Алкогольні напої, тютюнові вироби і наркотики" йде 7,5% витрат.

Крім того, на "Транспорт" українці витрачають 7,9%, на "Охорону здоров'я" - 6,1%, на "Одяг і взуття" - 4,5%, на "Предмети домашнього вжитку, побутову техніку і поточне утримання житла" - 3,4%, на "Відпочинок і культуру" - 3,0%, на "Зв'язок" - 2,5%, на "Ресторани та готелі" - 2,3%, на "Освіту" - 1,5%, на "Різні товари та послуги" - 3,8%.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що в Україні зміняться ціни на цукор: експерти розповіли чого очікувати. За словами фахівців, цукор найближчим часом не дорожчатиме.

Додамо, що в Україні збільшується вартість свинини, в результаті чого зменшується попит. Збільшення цін на м'ясо пов'язано з подорожчанням зернових, якими годують свиней, оскільки протягом року ціни на зернову групу й соняшник зросли на 20-40%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на які продукти піднімуться ціни в червні цього року. Про це нашому порталу повідомив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Подробиці дізнавайтесь із матеріалу за посиланням.