Купити землю під забудову стало дорожче: експерт озвучив прогноз на найближчий час

Ціна землі під забудову в Україні в середньому дорівнює від 500 до 1500 доларів за одну сотку

За словами голови Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АФНУ) Юрія Піти, останні три місяці у великих обласних центрах України відзначилися зростанням цін на земельні ділянки. Щонайменше вартість підскочила на 5%. Про це пише UBR.

Експерт зазначає, що основний попит сконцентрований на землі, площа якої від 8 до 15 соток, з підведеними комунікаціями, і яка розташована в мальовничому місці до 20 км від межі міста.

За даними глави АСНУ, ціна землі під забудову в Україні в середньому дорівнює від 500 до 1500 доларів за одну сотку. Крім того, Піта зазначив, що в Києві такі ділянки на 20% дорожче, ніж в інших великих містах.

"З липня по вересень включно в Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові затребувані земельні ділянки виросли в ціні мінімум на 5%", - підкреслив експерт, додав, що в подальшому ціни навряд чи будуть зростати, оскільки вони вже є максимальними.

Фахівець також повідомив, що стабільний попит фіксується на землю, яку використовують для будівництва котеджних містечок. При цьому вибір варіантів не досить великий.

Юрій Піта вважає, що вартість буде залишатися стабільною до квітня наступного року - тоді в Україні почнеться активний сезон. Однак, тривала рівновага цін, можлива за умови відносної економічної стабільності.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Україні зросли ціни на нерухомість. Які квартири подорожчали найбільше - читайте в матеріалі.

Крім того, повідомлялося, як змінилися ціни на приватні будинки в країні , і озвучений прогноз на найближчий час.