Головна Новини Бізнес фінанси Курс валют в Україні: що відбувається з доларом на початку липня
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс валют в Україні: що відбувається з доларом на початку липня

Курс долара протягом червня практично не змінився, водночас євро подешевшав на 1 гривню

1 липня 2021, 08:19
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 1 липня на рівні 27,23 грн за долар. Водночас курс євро на четвер встановлено на рівні 32,35 грн за євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Курс валют в Україні: що відбувається з доларом на початку липня

Курс валют на 1 липня. Фото із відкритих джерел

Офіційний курс долара протягом місяця суттєво не змінився — 1 червня долар в Україні був на рівні 27,47 грн, офіційний євро протягом місяця подешевшав більш ніж на 1 грн — з 33,51 грн за євро 1 червня.

Також Нацбанк встановив курс банківських металів на 1 липня. Вартість золота встановлена на рівні 47 850,7 грн за унцію. Курс срібла встановлений на рівні 703,21 грн за унцію. Вартість платини в четвер буде на рівні 28 947,73 грн за унцію.

Крім того, курс Bitcoin станом на вечір вівторка становить 34 304,1 долара за монету, курс Ethereum — 2203,49 дол.

Нагадаємо, аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб розповів, яким буде курс долара в Україні в липні. На його думку, фундаментально на валютному ринку нічого не змінилося. Експортери завдяки вдалій зовнішній кон'юнктурі відчувають себе добре і пропонують ринку валюту. Він зазначає, що зміцнення гривні, яке спостерігається з минулої п'ятниці, — це продовження стійкого тренду, що спостерігається з кінця квітня після технічної корекції у вигляді зростання долара з 15 по 24 червня. Валюти на ринку, навіть за наявності фундаментальних причин для стійкого тренду, що не рухаються під лінійку в одну сторону, а роблять тимчасові відкати (корекції) у протилежну сторону. Найближчою метою для зниження долара може стати рівень 26,9 грн, каже експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини