Головна Новини Бізнес фінанси Малозабезпеченим сім'ям даватимуть гроші на відкриття бізнесу - подробиці програми
commentss НОВИНИ Всі новини

Малозабезпеченим сім'ям даватимуть гроші на відкриття бізнесу - подробиці програми

Держава надаватиме матеріальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, які хочуть відкрити свою справу

22 квітня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

З 2022 року малозабезпечені сім'ї зможуть відкрити свою справу з допомогою держави. Уряд затвердив Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї, її розмір та умови повернення. Дана інформація повідомляється на сайті Мінсоцполітики.

Малозабезпеченим сім'ям даватимуть гроші на відкриття бізнесу - подробиці програми

Малозабезпечені сім'ї зможуть відкрити свій бізнес - деталі. Фото: zn.ua

Малозабезпеченим сім'ям, які бажають відкрити бізнес буде надаватися безвідсоткова поворотна одноразова допомога.

Розмір такої допомоги становитиме 15 мінімальних зарплат.

Поштовхом до даної ініціативи стала успішна реалізація пілотного проекту „Рука допомоги”. Проект впроваджувався Мінсоцполітики України за підтримки Світового банку у 2017 — 2019 роках.

Тоді свою справу розпочали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців. Серед цієї кількості осіб лише 19 припинили підприємницьку діяльність. Це становить всього 8% від загального числа.

Громадяни реалізували найрізноманітніші ідеї — від автосервісу до виробництва продуктів. За цей час середній місячний дохід від бізнесу становив 25-150 тисяч гривень.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон №1320-IX, який послаблює надмірний тиск на суб'єкти господарювання. Як новий закон вплине на бізнес, суб'єкти господарювання? Чи є негативна сторона закону? На всі ці запитання сайту "Коментарі" відповідає політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун.

Також раніше повідомлялося, як представникам бізнесу отримати карантинні виплати від держави. Сума одноразової виплати становить вісім тисяч гривень. Допомога нараховуватиметься через додаток "Дія". Подати заявку на матеріальну допомогу від держави можна протягом 30 діб з дня введення жорстких обмежень "червоної зони". Детальнішу інструкцію читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини