Головна Новини Бізнес фінанси Маск продав акції Tesla ще на $1 млрд.
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск продав акції Tesla ще на $1 млрд.

Tesla – найдорожчий із усіх світових автовиробників

4 грудня 2021, 03:55
Поділіться публікацією:

Американський підприємець Ілон Маск продав акції автовиробника Tesla ще на 1 млрд доларів США. Раніше він уже продав акції компанії на суму понад 7 млрд доларів США. Про це повідомило міжнародне інформаційне агентство Reuters. Він продав ще 934 091 акцію компанії на 1,01 млрд доларів США. Згідно з даними комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), Маск реалізував опціони на купівлю 2,1 млн акцій за ціною 6,24 долара США і відразу продав більше 934 091 акцію за ціною від 1 058 до 1 112 доларів США за акцію.

Маск продав акції Tesla ще на $1 млрд.

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

До початку продажів акцій на початку листопада Маск володів часткою в 23% у Tesla. Загалом він пообіцяв продати 17 мільйонів акцій. Для виконання обіцянки йому потрібно продати ще понад десять мільйонів цінних паперів. На початку листопада 2021 року акції компанії подешевшали на 15,4% — загальні втрати становили 187 мільярдів доларів США. Ця сума більша за ринкову капіталізацію таких брендів як Ford і General Motors разом узятих. Tesla – найдорожчий із усіх світових автовиробників, капіталізація компанії становить понад 1 трлн доларів.

Документи показали, що продаж приблизно однієї п'ятої акцій було зроблено на основі попередньо узгодженого торгового плану, складеного у вересні, задовго до того, як Маск у вихідні опублікував у соціальних мережах повідомлення про продаж деяких його акцій.

Нагадаємо, компанія "SpaceX" на чолі якого стоїть винахідник і бізнесмен Ілон Маск вирішила почати тестувати "космічний інтернет-сервіс". Якщо тестування пройде успішно, то найближчим часом авіакомпаніям може бути запропонована додаткова послуга високосортного інтернету Starlink. Як передає видання "Коментарі", про це повідомив віце-президент компанії Джонатан Хофеллер, пише сайт "Секрет Фірми". Джонатан Хофеллер розповів, що вже зараз обговорюються нюанси щодо підключення інтернету для літаків двох авіакомпаній. При цьому Хофеллер, посилаючись на те, що переговори ще не закінчені і остаточного рішення поки що не прийнято, заявив, що він поки що не може розкрити назви цих двох авіакомпаній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини