Маск втратив звання найбагатшої людини світу: хто випередив мільярдера

Статки п'яти найбагатших людей світу досягли майже трильйона доларів. Серед них Джефф Безос, Ілон Маск, Бернар Арно, Марк Цукерберг та Білл Гейтс.

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск поступився титулом найбагатшої людини світу засновнику Amazon Джеффу Безосу. Згідно з рейтингом мільярдерів від Bloomberg статки Джеффа Безоса оцінюються у 200 млрд доларів.

В оновленому рейтингу Bloomberg від 5 березня американський підприємець Джефф Безос названий найбагатшою людиною світу зі статками 200 млрд доларів. Видання вказує, що більшість коштів Безоса знаходяться в активах компанії Amazon – 167 млрд доларів. Ще 15 млрд припадає на його приватну аерокосмічну компанію - Blue Origin.

Ілон Маск втратив місце найбагатшої людини світу поступившись Джеффу Безосу двома мільярдами. Bloomberg оцінює статки Маска у 198 млрд доларів. Більшість коштів Ілона Маска зосереджено в компаніях Tesla та SpaceX – 73,4 млрд доларів та 71,2 млрд доларів відповідно. Ще частина грошей американського мільярдера знаходиться у компаніях Neuralink, X Corp. та The Boring Company.

Трійку лідерів найбагатших людей світу замикає французький бізнесмен та власник ‎LVMH Бернар Арно. Мільярдер до у 2023 році обігнав Ілона Маска та деякий час був на вершині рейтингу, поки знову не поступився американському бізнесмену. Статки Бернара Арно оцінюються в 197 млрд доларів.

До п’ятірки найбагатших також потрапили Марк Цукерберг – 179 млрд доларів та Білл Гейтс – 150 млрд доларів.

Таким чином загальні статки п'яти найбагатших людей світу досягли майже трильйона доларів - 924 млрд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що було названо найбагатшу сім'ю світу.

Також "Коментарі" писали про те, то найбагатша жінка світу і які статки вона має.