Головна Новини Бізнес фінанси Хто найбагатша сім'я світу та якими статками вона володіє
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто найбагатша сім'я світу та якими статками вона володіє

Найбагатша родина світу має активи у нерухомості по всьому світу, інвестує у футбольні клуби, білизну, авіакомпанії, а також продає нафту.

10 грудня 2023, 15:30 comments3662
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька років американська династія Волтів вважалась найбагатшою сім’єю у світі. Однак видання Bloomberg опублікувало новий рейтинг у якому новим лідером стала сім'я Аль Нагаян з Об'єднаних Арабських Еміратів. 

Хто найбагатша сім'я світу та якими статками вона володіє

Найбагатша сім'я світу Аль Нагаян. Фото: Bloomberg

Згідно з підрахунками Bloomberg статки найбагатшої сім’ї у світі Аль Нагаян наразі становлять 305 мільярдів доларів. Головним у родині Аль Нагаян вважається шейх Мохамед бін Заїд бін Султан, який з  2022 року є президентом ОАЕ. Інші члени сім’ї займають певні ролі як в уряді, так і в приватному секторі, що ускладнює підрахунок особистих активів та розмиває межі державних та приватних підприємств та компаній. 

В ОАЕ зосереджено близько 6% всіх світових запасів нафти, що робить родину Аль Нагаян однієї з найбагатших. Однак не лише з нафтою пов’язані статки сім’ї президента ОАЕ. Королівська родина на чолі з шейхом Мохамед бін Заїд бін Султан Аль Нагаяном та ще його 5 братами володіє інвестиційною компанією International Holding Co., акції якої зросли за останні 4 роки на 7000%. Родина Аль Нагаян інвестувала у SpaceX, жіночу білизну від Ріанни Savage X Fenty, авіакомпанію Etihad, а також їй належить футбольний клуб "Манчестер Сіті". Крім того, родина має дорогі яхти та нерухомість в елітних частинах світу: замок Байон поблизу Парижу, будинки на площі Берклі в Лондоні та інше. Попри оцінку в 305 млрд доларів, ймовірно статки сім’ї Аль Нагаян ще вищі.

Колишній лідер рейтингу найбагатших сімей – династія Волтів має статки 259,7 млрд доларів, що дозволило посісти їй друге місце. Сім’я Волтів володіє корпорацією роздрібної торгівлі Walmart, а також має інвестиції в різних сферах, переважно американського бізнесу. Трійку лідерів найбагатших родин світу замикають представники Франції – сім’я Ермес (Hermes). Сім’я, яка володіє однойменною французькою компанією моди класу люкс має статки 150,9 млрд доларів.

Загалом за підрахунками Bloomberg, 25 найбагатших родин світу за рік збільшили свої статки на понад 1,5 трлн доларів.

Раніше портал "Коментарі" про те, хто найбагатша жінка світу і які статки вона має.

Також "Коментарі" писали, хто був найбагатшою людиною в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини