Головна Новини Бізнес історії успіху Хто найбагатша жінка світу і які статки вона має
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто найбагатша жінка світу і які статки вона має

Чим займається найбагатша жінка світу, якими компаніями володіє та як отримала свої статки.

5 листопада 2023, 16:00 comments2787
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ми постійно чуємо, що найбагатшим чоловіком світу є американський бізнесмен Ілон Маск, однак, мало хто знає щось про найбагатшу жінку світу — Франсуазу Беттанкур Мейєрс. Хто вона, які має статки та чим займається.

Хто найбагатша жінка світу і які статки вона має

Франсуаза Беттанкур Мейєрс - найбагатша жінка світу. Фото: Getty Images, Francois Guillot

Франсуаза Беттанкур Мейєрс — 70-річна французька бізнес-леді, письменниця, спадкоємиця мільярдера та найбагатша жінка у світі. Її статки даними Forbes станом на жовтень 2023 року оцінювались у 83 млрд доларів. Таким чином Франсуаза Беттанкур посідає 15 місце серед усіх найбагатших людей світу.

Франсуаза Беттанкур Мейерс є онукою Ежена Шуллера, який заснував компанію L'Oreal у 1909 році. У 1957 році Шуллер помер і компанію успадкувала його донька Ліліан Беттанкур. Після її смерті у 2017 році частина статків L'Oreal отримала онука Шуллера — Франсуаза Беттанкур. Тоді Франсуаза успадкувала майже 40 млрд доларів, однак за допомогою додаткових інвестицій змогла збільшити свій статок до теперішніх 83 млрд доларів.

До отримання статків Франсуаза Беттанкур писала книги на різноманітні теми від грецької міфології до іудаїзму та католицизму. Її остання книга була опублікована у 2008 році. Французька мільярдерка є президентом Фонду Беттанкур Шуллер, який працює з 1980 року та видає гранти на підтримку досліджень у сфері наук про життя та мистецтва. Франсуаза Беттанкур також була серед тих французьких мільярдерів, які пообіцяли мільйони на відновлення собору Паризької Богоматері після пожежі.

Слід зазначити, що компанії L'Oreal належать багато інших відомих брендів, зокрема як Maybelline, Essie, Garnier та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Топ 10 найбагатших жінок світу у 2023 році. Вони володіють популярними брендами.

Також "Коментарі" писали про міста із найдорожчою нерухомістю у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини