Головна Новини Бізнес фінанси Мінфін України закликає FATF внести росію до чорного списку: що це дасть
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін України закликає FATF внести росію до чорного списку: що це дасть

Уряд звертається до країн-членів організації, які засідатимуть у Парижі 20 - 24 лютого

17 лютого 2023, 11:30
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів закликає FATF (Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей) виключити росію зі списку країн-членів. Крім того, відомство пропонує внести її до чорного списку як юрисдикцію з високим рівнем ризику. Про це повідомляє Міністерство фінансів України на своєму офіційному порталі.

Мінфін України закликає FATF внести росію до чорного списку: що це дасть


У Мінфіні наголошують: росія — одна з найбільших загроз глобальній фінансовій безпеці. Так, вона займається відмиванням грошей, ухиляється від санкцій, використовує фінансову та банківську системи для фінансування світового тероризму, а також сприяє розповсюдженню зброї масового знищення серед держав, внесених до чорного списку FATF.


Загалом рф порушує стандарти FATF і повинна бути серед країни у чорному списку FATF. Відомство закликає організацію впроваджувати заходи для захисту міжнародної фінансової системи від постійних ризиків, які створює кремль.


“Віднесення росії до групи високого ризику FATF позбавить путіна можливості фінансувати його незаконну і невиправдану жорстоку війну та ізолює наші економічні системи від російських загроз", — цитує пресслужба відомства слова міністра фінансів Сергія Марченка.


У Мінфіні також зауважили, що FATF вже наклала обмеження на членство росії в організації. Це означає, що вона більше не має лідерських ролей та не бере участі у проектних групах FATF. Однак атаки росії на світову фінансову систему продовжуються, що свідчить про потребу у більш рішучій реакції. Як мінімум, росія повинна бути виключена зі списку країн-членів FATF, додали у відомстві. 


“Коментарі” писали, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув на користь держави майно наближеного до Путіна російського олігарха Олега Дерипаскі. 16 лютого Вищий антикорупційний суд України задовольнив позов Міністерства юстиції щодо застосування до Дерипаски та МК ПАТ "Об'єднана компанія "РУСАЛ" відповідної санкції. Дерипаска став черговим російським олігархом, активи якого працюватимуть на відновлення України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини