Головна Новини Бізнес фінанси Мінус один: НБУ визнав неплатоспроможним банк, що належить росіянину
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінус один: НБУ визнав неплатоспроможним банк, що належить росіянину

Це не позначиться на стабільності фінсектору, оскільки на банк припадало 0,1% ринку

8 лютого 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на офіційне повідомлення регулятора.

Мінус один: НБУ визнав неплатоспроможним банк, що належить росіянину

Таке рішення пов’язане з тим, що банк не привів свою діяльність у відповідність до вимог законодавства після віднесення його до категорії проблемних. Крім того, "Форвард банк" не здійснював заходів для поліпшення свого фінансового стану, додали в НБУ.

Як відомо, 24 листопада 2022 року Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії проблемних. Згідно з повідомленням, було встановлено факт здійснення фінустановою ризикової діяльності за ознакою недостатності доходів банку. Це створює передумови для зменшення його регулятивного та порушення встановлених економічних нормативів капіталу.

Кінцевим бенефіціарним власником АТ "БАНК ФОРВАРД" є громадянин рф Рустам Таріко. Проти нього у жовтні минулого року Україною були введені персональні санкції.

У повідомленні зазначається, що вкладники "Форвард банку" отримають від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 535,6  млн грн.

Нагадаємо, 13 квітня минулого року вступив у дію закон, який передбачає повну гарантію банківських вкладів на період воєнного стану та три місяці після його завершення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини