Головна Новини Бізнес фінанси На які продукти найбільше зросли ціни - FAO
commentss НОВИНИ Всі новини

На які продукти найбільше зросли ціни - FAO

У FAO заявили, що світові ціни на продукти харчування ростуть десятий місяць поспіль

8 квітня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Світові ціни на продовольчі товари в березні зросли. Це вже десятий місяць поспіль, коли цінники піднімаються. Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (далі — FAO).

На які продукти найбільше зросли ціни - FAO

Ціни на продукти. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що найбільше зросли ціни на рослинні олії та молочні продукти.

Так, індекс цін на продовольство FAO в березні виріс із лютого на 2,1%, досягнувши найбільш високого рівня з червня 2014 року — 118,5 пункту.

Повідомляється, що підвищенню цін сприяв індекс цін на рослинну олію, який зріс на 8% порівняно з попереднім місяцем. Показник досяг майже 10-річного максимуму.

Крім того, на 3,9% підскочив індекс цін на молочні продукти. На 2,3% піднявся індекс цін на м'ясо.

Впав же на 1,8% індекс цін на зернові. На 4% знизився й індекс цін на цукор.

За прогнозом FAO, світове виробництво зернових у 2021 році буде збільшуватися третій рік поспіль. Очікується, що урожай буде вище середнього й за кукурудзою.

Нагадаємо, тенденція до зростання цін на продукти харчування в Україні зберігається і продовжиться в квітні. Про це виданню "Коментарі" заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

За словами експерта, дорожчати будуть овочі: картопля, капуста, цибуля, морква, оскільки старий урожай вже закінчується. На вартість того, який залишився, впливають умови зберігання — для потрібної температури в сховищах необхідна електроенергія, яка також подорожчала.

За словами Дениса Марчука, м'ясо теж подорожчає. Свинина може додати в ціні до 10% і буде коштувати до 150 гривень за кілограм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини