Головна Новини Бізнес фінанси Національний кешбек: скільки компаній з власниками з РФ беруть участь у програмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний кешбек: скільки компаній з власниками з РФ беруть участь у програмі

Одна з компаній, яка бере участь у програмі "Національний кешбек" має власника з громадянством Росії.

26 вересня 2024, 09:11
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За даними "Опендатабот", станом на 13 вересня 2024 року до програми "Національний кешбек" долучилися понад 1000 компаній і 167 фізичних осіб-підприємців (ФОП). Проте серед учасників програми виявлено кілька бізнесів, які мали або мають зв’язки з Росією.

Національний кешбек: скільки компаній з власниками з РФ беруть участь у програмі

Програма "Національний кешбек". Фото з відкритих джерел

Програма "Національний кешбек" спрямована на підтримку українського бізнесу, стимулюючи споживачів купувати товари українського виробництва та отримувати 10% повернення коштів за покупки.

Як вказує сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній "Опендатабот", три компанії з переліку учасників мали російських власників на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Усі вони наразі змінили власників і більше не мають російського сліду. Йдеться про компанії з Полтавської, Черкаської та Одеської областей. Зокрема, власник бізнесу з Одещини отримав українське громадянство після початку війни.

Однак одна компанія, яка бере участь у програмі, досі належить громадянину Росії. Це ТОВ "Ембавуд Україна", яка займається виробництвом меблів і зареєстрована в Самборі Львівської області. Минулого року дохід компанії перевищив 180 мільйонів гривень, а чистий прибуток склав понад 10 мільйонів. Компанія також активно бере участь у державних тендерах, вигравши два на суму понад 914 тисяч гривень.

Програма "Національний кешбек" має на меті стимулювати покупку товарів українського виробництва, проте участь компанії з російськими зв'язками викликає питання щодо прозорості й етичності її роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли українці зможуть отримати 10% повернення коштів за покупки через програму "Національний кешбек"

Також "Коментарі" писали про те, що думають українці про програму кешбеку на українські товари.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини