Головна Новини Бізнес фінанси Найбагатші люди планети: хто вони і скільки заробили у 2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатші люди планети: хто вони і скільки заробили у 2021

За 2021 рік найбагатші люди планети збільшили свої статки сумарно на 402 млрд доларів

3 січня 2022, 09:52
Поділіться публікацією:

На сьогодні у списку 10 самих багатих людей планети Земля більше немає нікого, хто б накопичив менше 100 млрд доларів. При цьому два старожили списку — Білл Гейтс та Джеф Безос такі суми заробили вже багато років тому. Усі ж інші стали володарями сум з 11 нулями лише нещодавно. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на CNBC.

Найбагатші люди планети: хто вони і скільки заробили у 2021

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

"Десятка найбагатших у 2021 разом заробила прибутку на 401,17 млрд доларів," — повідомляє CNBC.

Найбагатшою людиною планетою став Ілон Маск. Він значно пришвидшив ріст доходів, завдяки розвитку компанії "Tesla", акції якої за рік виросли у ціні на 60%, а в жовтні її капіталізація становила вже більше 1 трлн доларів. Нагадаємо, наприкінці року Маск почав продавати акції компанії, щоб виплатити приблизно 12 млрд доларів податків.

Для Джефа Безоса цей рік став явно успішнішим, ніж попередній. Він на другомі місці багатіїв планети, хоча додав до заощаджень 5 млрд доларів. Мільярдер цього року покинув посаду CEO у Amazon, тому що має намір приділяти більше уваги іншим своїм проектам і благодійності.

Бернар Арно — на третьому місці. Йому належать такі відомі бренди, як Louis Vuitton, Christian Dior та Givenchy. За рік його статки зросли на 61 млрд доларів. Він і досі залишає за собою статус найбагатшої людини Європи.

Білл Гейтс — четверте місце багатіїв. Гейтс постійно жертвує мільярди доларів на різні проекти, але при цьому не стає від того біднішим. Компанія Microsoft продовжує поповнювати його кишені і до сьогодні. Щоправда, у 2021 році Білл Гейтс пережив драму у особистому житті, він знову холостяк  — після 25 років шлюбу.

Ларрі Пейдж — співзасновник Google наступає на п’яти Біллу Гейтсу. Він за 2021 рік заробив ще 47 млрд доларів.

Марк Цукерберг — цьогоріч лише на шостому місці. Він у цьому списку наймолодший мільярдер. У 2021 він заробив 24 млрд доларів. Цукерберг володіє 13% акцій Meta, де займає посаду CEO. Компанія за рік наростила прибутків, більш ніж на 20%.

Сергій Брін — ще один з тих, хто заснував Google. Він у 2021 збільшив статки на 45 млрд доларів і вперше перейшов рубікон у 100 млрд доларів.

Стів Балмер — 8 місце мільярдерів планети. Він — колишній CEO Microsoft та власник баскетбольної команди Los Angeles Clippers. Його доходи  у 2021 року становили 41 млрд доларів. Найбільше заробити йому дала компанія Microsoft, яка за минулий рік виросла, більш ніж на 50%.

Ларрі Еллісон, якому цьогоріч виповнилось уже 77 років, вперше пробився до списку тих, хто має на рахунках суми з одинадцятьма нулями. Він у 2021 заробив ще 29 млрд доларів завдяки росту компанії "Oracle". 

Воррен Баффет — закриває цей рейтинг. 91-річний мільярдер додав до своїх статків 21 млрд доларів. Він донині перебуває на посаді CEO Berkshire Hathaway.

Читайте також: ВВП Сінгапуру зростає найшвидшими щорічними темпами у світі: які показники демонструє економіка



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини