Головна Новини Бізнес фінанси НБУ затвердив нового голову правління "ПриватБанку"
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ затвердив нового голову правління "ПриватБанку"

На посаду голови правління державної фінансової установи призначено Герхарда Бьоша

8 червня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) затвердив на посаду голови правління державного "ПриватБанку" Герхарда Бьоша. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

НБУ затвердив нового голову правління "ПриватБанку"

Герхард Бьош. Фото: 5.ua

З призначенням банкіра привітав голова НБУ Кирило Шевченко. Він висловив впевненість, що такий досвідчений керівник як Герхард Бьош сприятиме розвитку "ПриватБанку".

Голова наглядової ради "ПриватБанку" Шерон Позові також привітала Герхарда Бьоша з призначенням, повідомляє пресслужба фінустанови.

"Наглядова рада впевнена, що Герхард успішно поведе банк у новий, важливий і захоплюючий період його діяльності. Додавання його видатного управлінського і банківського досвіду до нашої сильної менеджерської команди є запорукою подальшого успішного розвитку банку", — сказала Позові.

Герхард Бьош має понад 35 років досвіду на керівних посадах у банках, глибокі знання української та європейських банківських систем та бездоганну репутацію, зазначили в "ПриватБанку". 

На своїй посаді Бьош зосередиться на реалізації стратегії "ПриватБанку" та інноваційних рішеннях для забезпечення стабільного прибутку.

"ПриватБанк" всього за кілька років зміг перетворитися із банку-банкрута в лідера ринку, який нині є основою фінансової системи України. Я вдячний за довіру наглядовій раді та сподіваюся на співпрацю", — прокоментував своє призначення Бьош.

Нагадаємо, наглядова рада "ПриватБанку" призначила Герхарда Бьоша головою правління у травні. Він обійматиме керівну посаду п’ять років. 

Герхард Бьош народився в 1957 році. Освіту отримав у Віденському університеті за фахом магістра соціально-економічних наук. З 1986-го по 1993 роки займався економічними дослідженнями та валютними прогнозами.

До 2004 року працював на керівних посадах у різних банках. З березня 2006 року Бьош обіймав посаду заступника голови правління "Райффайзен Банку Аваль", а з листопада 2010 року — першого заступника голови правління. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні триває розслідування "справи ПриватБанку". Так, 2 червня суддями Вищого антикорупційного суду був заочно арештований ексакціонер банківської установи Олександр Дубілет. Пізніше в Господарському суді Києва підтвердили, що націоналізація "ПриватБанку" у 2016 році відбулася абсолютно законно.

У 2019 році стало відомо, що "ПриватБанк" знову стане приватним. Таку стратегію розвитку затвердили у 2016 році. Вона передбачає, що після п'яти років після націоналізації фінансову структуру знову відправлять на приватизацію.

У травні 2021 року в НБУ офіційно заявили, що готові приступити до продажу "ПриватБанку" після стабілізації кризової економічної ситуації в країні через пандемію коронавірусу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини