Головна Новини Бізнес фінанси Новий штам COVID налякав світові фондові ринки
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий штам COVID налякав світові фондові ринки

Штам коронавірусу, що з'явився в Південній Африці, спричинив різке падіння FTSE 100

26 листопада 2021, 18:16
Поділіться публікацією:

Індекс FTSE 100 зазнав найбільшого падіння з березня 2020 року, оскільки інвестори стурбовані новим штамом вірусу Covid у Південній Африці. Про це повідомляє Quartz.

Новий штам COVID налякав світові фондові ринки

Авіакомпанії стрімко втрачають ринкову вартість - Quartz

Велика Британія оголосила в четвер, що припиняє всі прямі рейси з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Зімбабве, Лесото та Есватіні через сплеск випадків, ідентифікованих з новою мутацією. У країні індекс FTSE 100 знизився на 259 пунктів, або на 3,5%, до найнижчого рівня в п’ятницю вранці. Крах у Лондоні спричинили авіакомпанії та Rolls-Royce, що виготовляє двигуни для літаків.

Власник British Airways IAG і круїзна компанія Carnival втратили понад 10% своєї ринкової вартості. Не відставали EasyJet, Tui та Wizz Air.

Занепокоєння стосовно того, що офісні працівники можуть повернутися до роботи з дому і відмовитися від сендвічів у супермаркетах під час обіду, вразило Greencore Group, що виготовляє ці сендвічі для супермаркетів. Через це генеральний директор Greencore оголосив про плани піти у відставку, що також може вплинути на акції.

"Забудьте про чорну п’ятницю. Сьогоднішній день був перейменований у "Червону п’ятницю" після кольору екранів цін на акції, оскільки акції в усьому світі падають через побоювання щодо нового штаму Covid", — сказав Расс Молд, інвестиційний директор AJ Bell.

"Заголовки, які називають такую ситуацію "найгіршим варіантом", викликали у інвесторів паніку та скидання акцій, пов’язаних із туризмом, через страх, що ми знову побачимо жорсткі обмеження на подорожі.

У Німеччині, Франції та Азії деякі з основних ринків також впали більш ніж на 2%.

Як повідомляли раніше "Коментарі", У ПАР виявлено новий штам COVID, який ще небезпечніший, ніж попередні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини