Головна Новини Бізнес фінанси Пенсії по 7 тисяч: у Мінсоцполітики назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії по 7 тисяч: у Мінсоцполітики назвали умову

Пенсії по 7 тисяч в Україні отримувати можна, але не всім

21 серпня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Отримувати пенсії по 7 тисяч гривень в Україні можна. Але розраховувати на такий розмір пенсійної виплати можуть тільки громадяни України з повним страховим стажем з обох пенсійних систем — накопичувальної та солідарної, інформує Міністерство соціальної політики.

Пенсії по 7 тисяч: у Мінсоцполітики назвали умову

Ілюстративне фото / Відкрите джерело

У міністерстві розповіли, що якщо робити внесок в накопичувальну систему в розмірі 4% від заробітної плати щомісяця і мати прибутковість в 0,25% вище за рівень щомісячної інфляції, то до старості можна розраховувати на ті самі сім тисяч гривень на місяць у якості пенсії. Щоправда, є кілька додаткових умов:

— зарплата повинна становити не менше 15 тис. грн / місяць;

— загальний підтверджений робочий стаж не повинен бути менше ніж 35 років;

— отримувати пенсію в солідарній пенсійній системі в розмірі не менше 3,6 тис. грн.

Таким чином, при виході на пенсію протягом п'ятнадцяти років українець зможе розраховувати на 3,6 тис. грн солідарної та 3,1 тис. грн накопичувальної пенсії, що в сумі складе 6,7 тис. грн - 45% від розрахункової заробітної плати в 15 тис. грн.

До кінця 2021 року українських пенсіонерів очікує три етапи підвищення пенсій для різних категорій. Пенсії зростуть з 1 жовтня і з 1 грудня. Детальніше — в публікації порталу "Коментарі".

Народні депутати зажадали від уряду збільшити пенсійні виплати в Україні мінімум у два рази. Однак тим часом ЗМІ повідомляють, що в скарбниці держави грошей на підвищення пенсій немає. А експерт дав порталу коментар, в якому пояснив, чому український уряд вирішив перенести деякі заплановані підвищення пенсій і виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини