Головна Новини Бізнес фінанси Представник ЄБРР може бути причетним до корупції в будівництві доріг — ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник ЄБРР може бути причетним до корупції в будівництві доріг — ЗМІ

В епіцентрі подій — будівництво окружної дороги навколо Житомира

1 липня 2021, 17:42
Поділіться публікацією:








Будівництво окружної дороги навколо Житомира може бути пов’язане із певними корупційними схемами. Як повідомляє УНІАН із посиланням на програму "Секретні матеріали", до їх реалізацій імовірно причетний заступник директора Представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Марк Магалецький.

Представник ЄБРР може бути причетним до корупції в будівництві доріг — ЗМІ

Окружна дорога навколо Житомира. Фото: ТехноНовости

Журналісти пов’язують чиновника із можливими корупційними діями завдяки відеозапису його обіду із людиною, котру в сюжеті ідентифікували як представника компанії IRD Engineering S.R.L. Юрія Срібняка. Це підприємство займається технічним наглядом під час будівництва дорожніх об'єктів. Серед проєктів компанії була і окружна дорога Житомира.

На відео, опублікованому "Секретними матеріалами", видно, як після трапези Срібняк передає Магалецькому пакет, де, імовірно, може перебувати хабар за продовження контракту ЄБРР з IRD.

Журналісти нагадали, що йдеться про будівельний проект, підрядником на якому виступала китайська компанія Synohidro. Через низьку якість будівельних робіт, "Укравтодор" ініціював розірвання контракту з китайською компанією. А ось компанія з технічного нагляду, яка і повинна була стежити за якістю – в проєкті залишилася.

Також у сюжеті "Секретних матеріалів" було показано фрагмент листа "Укравтодору" в СБУ, в якому дорожні чиновники звертають увагу на неякісну роботу китайської фірми, а також IRD. Продемонстровані і фрагменти аналогічних листів Житомирської Служби автодоріг до центрального апарату "Укравтодору".

Крім того, журналісти опублікували частину листування інформатора — колишнього співробітника IRD — з керівництвом ЄБРР (у сюжеті помилково зазначено — "з керівництвом фірми" — ред.), в якому він розповідає про подробиці схеми.

"Заявник, який зі зрозумілих причин захотів залишитися анонімом запевняє, що Марк Магалецький закриває очі на всі порушення на будівництві Житомирської об'їзної дороги, за що отримує від підрядників солідні бонуси. Анонім описує це відео так: "на основі дискусій, проведених між паном Срібняком і паном Орсіні, власником IRD, цей пакет містив компенсацію за послуги пана Магалецького. Майбутні ділові переговори завершилися зобов'язанням пана Магалецького підтримати IRD, а також її партнерів і співучасників у виграші майбутніх тендерів, що фінансуються нещодавно підписаною кредитною угодою між Урядом України та ЄБРР", — цитують журналісти один з листів.

Кореспонденти "Секретних матеріалів" стверджують, що мають також й інші свідчення корупційної схеми. Згідно із продемонстрованими документами, послуги ЄБРР в якості консультанта надавала дружина Срібняка Алла Срібляк, на ФОП якої щомісяця перераховували близько 3 тисяч євро, хоча за фактом послуг вона не надавала.

"Всі ці схеми, листування і теплі обіди з непрозорими пакетами схоже спрямовані на затягування будівництва доріг в Україні, ще й за кредитні кошти, які незабаром ми будемо з вами віддавати", — резюмують журналісти.

Як повідомляє УНІАН, коментаря у Магалецького журналістам взяти не вдалося, однак на його ім’я відправлено інформаційний запит.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини