Головна Новини Бізнес фінанси Президент підписав закон про платіжні послуги: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент підписав закон про платіжні послуги: що зміниться

Ініціатива про внесення змін до Податкового кодексу щодо платіжних послуг була ухвалена народними депутатами 12 січня.

31 січня 2023, 10:20
Поділіться публікацією:

Президент України повернув з підписом законопроєкт, необхідний для реалізації закону "Про платіжні послуги". Про це свідчать дані на офіційному порталі ВРУ, пишуть "Коментарі".

Президент підписав закон про платіжні послуги: що зміниться


Як зауважила одна з ініціаторок законопроєкту Ольга Василевська, документ відкриває можливість використовувати для сплати податків/зборів електронні гроші.


Крім того, спрощено використання корпоративних карток для оплати витрат відряджень бізнесом. 


Зокрема, строки для надання документів про фактичні витрати та повернення надміру витрачених коштів особі, що видала такі кошти під звіт, суттєво збільшені та уніфіковані, а для підтвердження понесених витрат за платіжними операціями з використанням карток (корпоративних/особистих або їх реквізитів) вистачить виписки за рахунком та підтвердні документи (за наявності) при цьому дозволили їх подачу в електронній формі. 


Крім того, звіт про використання коштів, виданих на відрядження, відтепер складатиметься та подаватиметься працівником лише у разі наявності оподатковуваного доходу та/або використання готівки на будь-які цілі, крім добових витрат. Його можна складати довільно та подавати у паперовій або в електронній формі. 


Депутатка нагадала, що банки вбачали ризики в частині повернення кредитів через право клієнта на безумовне відкликання згоди на договірне списання коштів з рахунку. 


"Ризик справді був і він значний, тому в проекті скасовано можливість скасування платником у будь-який момент згоди на списання за платіжними операціями, що здійснюються для виконання платником грошових зобов'язань перед надавачем платіжних послуг платника", — зауважила Василевська. 


Разом з тим ініціатива дозволить сплачувати електронними грошима рахунки за комунальні послуги, за умови, що їх приймає постачальник таких послуг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини