Головна Новини Бізнес фінанси Приватбанк обмежує перекази з картки на картку: кого зачеплять нові правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Приватбанк обмежує перекази з картки на картку: кого зачеплять нові правила

Користувачі послуг Приватбанку почнуть переводити гроші з картки на картку за новими правилами.

18 жовтня 2021, 13:49 comments1915
Поділіться публікацією:

КБ "Приватбанк" інформує своїх користувачів про  нововведення при переведенні коштів з картки на картку. Відповідне оголошення розміщено на сайті фінансової установи.

Приватбанк обмежує перекази з картки на картку: кого зачеплять нові правила

Нові правила переказів через Приватбанк для карток Visa/Mastercard -фото з мережі

Банківські картки Visa/Mastercard з жовтня 2021 р. отримають корективи для здійснення грошових p2p-переказів, тобто переказів "peer-to-peer", "від особи до особи", з картки на картку. Вони стосуються обмеження кількості транзакцій протягом місяця – з 1-го до 30/31-го числа:

- відправники коштів можуть здійснити  

   по Україні – до 100 переказів/міс.; 

   за межі України – до 25 переказів/міс.;

- отримувачі коштів можуть здійснити

   по Україні – до 100 переказів/міс.;

   за межі України – до 30 переказів/міс.

Нові правила вводяться згідно з вимогами фінансового моніторингу та платіжних систем. Вони зачеплять лише 0,3% клієнтів, стверджує установа. Переважна більшість – 99,7% — не роблять таку кількість транзакцій протягом місяця. 

ФОП-и, волонтери, благодійні організації, збирачі коштів на лікування дітей протягом місяця здійснюють більше грошових переказів. Приватбанк відповідає, як діяти у таких випадках:

1. Якщо картка використовується для переказу благодійних коштів, потрібно звернутись на номер 3700 або у чат "Допомога онлайн". Статус благодійника підтверджується наданням або посилань з соціальних мереж, або відповідних документів. Після цього протягом одного робочого дня картка переведеться у категорію безлімітних.

2. ФОП-и для своєї підприємницької діяльності повинні мати окрему картку відповідно до законодавства України. Рахунки фізичної особи-підприємця відносяться до категорії безлімітних і не мають обмежень. Якщо людина використовує особисту картку для бізнесу на інтернет-майданчиках, то необхідно почати діяти згідно з законом: оформити підприємницьку діяльність і створити відповідний рахунок.

Згідно зі звітом Приватбанку, у 2020 р. його послугами користувались 17,8 млн громадян та 818 тис. підприємців, з них сервісом Приват24 – 12,6 млн. Якщо припустити, що усі вони хоча по разу здійснили переказ р2р, то новації зачеплять біля чотирьох млн. клієнтів.

Раніше видання "Коментарі" розповідало, як Приватбанк захистить клієнтів від шахраїв за допомогою паспорта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини