Головна Новини Бізнес фінанси Рекордна сума: скільки грошей заробітчани надіслали в Україну у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна сума: скільки грошей заробітчани надіслали в Україну у 2021 році

За перші шість місяців 2021 роки українці за кордоном заробили на 16% більше, ніж за цей же період 2020-го

31 серпня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Трудова міграція в Україні, як і раніше, не зменшує обертів. Наші співвітчизники поспішають за кордон у пошуках роботи, а потім передають фінансову допомогу родичам, які залишилися в країні. У Нацбанку розповіли, яку суму заробітчанам вдалося "переправити" на батьківщину за перші шість місяців 2021 року, повідомляють "Коментарі", посилаючись на "Перший діловий".

Рекордна сума: скільки грошей заробітчани надіслали в Україну у 2021 році

За кордоном українців заробили щонайменше 166 млрд гривень. Фото з відкритих джерел

Так, представники НБУ стверджують, що українцям за кордоном вдалося заробити мінімум 6,21 млрд доларів (166 млрд гривень) за перше півріччя. Принаймні саме така сума була перерахована заробітчанами на рахунки українських банків.

Повідомляється, що ці результати перевершили навіть результат аналогічного періоду минулого року — одразу на 16%.

Цікаво, що збільшенню кількості українців, котрі квапляться працювати та отримувати платню в інших країнах, не заважає навіть коронавірусна пандемія і всі карантинні обмеження, пов'язані з нею.

Найбільше грошових "вливань" надходило до України з Америки, а також Ізраїлю та Італії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що зарплати українців повільно, але впевнено зростають. І хоч мінімальна зарплата зараз складає 6 тисяч гривень, у Мінфіні розраховують, що у 2022 році мінімальна зарплата в Україні зросте до 7700 грн. Середній же розмір зарплат і зовсім перевищує всі очікування. Так, у липні подібні виплати для штатного співробітника в Україні склали 14 345 грн. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яких розмірів досягають заробітні плати "у конвертах", одержувані українцями щорічно. Працевлаштування в Україні й досі часто відбувається "у тіні", так само як і отримання заробітної плати. Від офіційної роботи зі сплатою усіх необхідних державі податків відмовляється близько 10 млн громадян України на рік. Це, зрозуміло, завдає непоправної шкоди дохідній частині бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини