Головна Новини Бізнес фінанси Ринок нерухомості в Україні: експерт розповів, коли найвигідніше купувати житло в 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості в Україні: експерт розповів, коли найвигідніше купувати житло в 2022 році

Ціни на "первинці" у найбільших українських містах продемонструють стабільність із січня до березня поточного року

4 січня 2022, 11:53
Поділіться публікацією:

У 2022 році вартість житла в Україні зростатиме, особливо подорожчання торкнеться вторинного ринку нерухомості. Про це виданню "Телеграф" розповів голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта.

Ринок нерухомості в Україні: експерт розповів, коли найвигідніше купувати житло в 2022 році

Ринок нерухомості в Україні - фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що найбільш вдалим періодом для інвестицій у житло є зима, бо в цю пору року попит на ринку скорочується і вартість підвищується не так сильно. Президент АСНУ додав, що за зиму більшість видів нерухомості не подорожчає – зміняться у ціні хіба що комплекси комфорт-класу на 5-7%.

Згідно з прогнозом АСНУ, ціни на "первинці" у найбільших українських містах продемонструють стабільність із січня до березня поточного року. Такі тенденції пов'язані зі значним падінням попиту на житло, яке спостерігається з вересня минулого року. Проте, починаючи з квітня, ціни на нерухомість почнуть зростати.

За словами Юрія Піти, у період із квітня по червень ціна за квадратний метр у новобудовах Києва, Одеси та Львова може збільшитися в середньому на 7%, у Дніпрі та Харкові "квадрат" може подорожчати на 5%.

Експерти також зазначають, що вартість квартир у країні залежатиме від кількох факторів. Зокрема, наскільки ефективним буде законодавство, яке регулюватиме будівництво. Також на ситуацію вплине платоспроможний попит населення та ситуація з пандемією коронавірусу в Україні. При цьому протягом найближчих півроку на ринку нерухомості не прогнозується кризових явищ.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялось, чи варто зараз купувати житлову нерухомість в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини