Головна Новини Бізнес фінанси Росія багатіє попри війну: Захід втрачає трильйони
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія багатіє попри війну: Захід втрачає трильйони

Росія збільшила загальний капітал на 600 мільярдів доларів попри війну в Україні.

8 січня 2024, 12:55 comments2950
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри війну в Україні, Росія стала багатшою, тоді як західний світ втратив трильйони доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт UBS про світове багатство, який був опублікований у 2023 році, однак містить підрахунки за 2022 рік.

Росія багатіє попри війну: Захід втрачає трильйони

У Росії збільшилась кількість багатіїв, попри війну та санкції. Фото з відкритих джерел

У звіті Global Wealth Report підрахували, що статки Росії зросли на 600 мільярдів доларів. Це сталось попри російську агресію, санкції Заходу та спаду економіки РФ. Крім того, кількість російських мільйонерів у 2022 році зросла приблизно на 56 тисяч і тепер їх кількість понад 400 тис. осіб. Зокрема кількість надбагатих людей, статки яких оцінюють у понад 50 млн доларів збільшилась ще на 4,5 тис. росіян.

Найбільше у багатстві втратили США, де кількість мільйонерів скоротилась на один мільйон, а загальне зменшення коштів в цій країні сягнуло 5,9 трлн доларів. Тоді як країни Європи спільно втратили близько 5 трлн. При цьому, у США досі найбільше мільйонерів, понад половина усіх, які проживають на планеті.

UBS вказують, що "наразі важко визначити тенденції багатства в Росії", однак ця країна стала одна з небагатьох, які збільшили статки у 2022 році. У звіті Global Wealth Report вважають, що причиною збільшення коштів у РФ стали високі ціни на нафту, які є основним джерелом російського бюджету. Однак, чи довго триватиме така ситуація з бюджетом РФ невідомо.

Разом з Росією значно збільшили свої статки Індія, Бразилія та Мексика. Тоді як США, Канада, Японія, Австралія та Китай втратили у 2022 році найбільше грошей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що п'ять країн приєднались до союзу з Росією та Китаєм.

Також "Коментарі" писали, що попри заяви Путіна щодо покращення життя, у Росії після дефіциту яєць скаржаться на зникнення ще одного товару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

8 січня 2024, 13:40

Вы все врете! Вон клоун у нас уже миллиардер, пидар кличко тоже, военкомы миллионеры, резников миллиардер. А вы про убытки сказки рассказываете! Работать больше нужно!)))

Ігор

8 січня 2024, 13:18

А як же твердження юдейської пропаганди що ті кошти, які США і Європа виділяють, лишаються у них самих? Тепер зрозуміли шахрайську сутність Божого народу? Юдейський Бог повністю на стороні Росії, і юдеї теж мародерять західну допомогу на користь Росії. А західні Піноккіо які їм повірили лишаються обрізаними. З поганою компанією зв'язались США та Європа.


Новини