Головна Новини Бізнес фінанси Санкції в дії: російська нафта Urals торгується нижче лімітів G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції в дії: російська нафта Urals торгується нижче лімітів G7

Флагманська російська нафта торгується нижче 60 доларів за барель

9 січня 2023, 20:05
Поділіться публікацією:

Нафти марки Urals у п'ятницю коштувала близько 38 доларів за барель. Ця вартість — значно нижча від ліміту, встановленого Групою семи — після санкцій ЄС, спрямованих знизити доходи Кремля від продажу чорного золота. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на Bloomberg

Санкції в дії: російська нафта Urals торгується нижче лімітів G7

Фото: https://pixabay.com/

Іноземне видання покликається на дані, надані Argus Media. Так, російський сорт нафти Urals коштував 37,80 доларів за барель у порту Балтійського моря Приморськ. Разом з тим сорт Brent того ж дня торгувався на рівні більш, ніж вдвічі вищому — 78,57 доларів.

У виданні припускать, що головним фактором зниження ціни стала втрата європейського ринку, яка змусила росію йти на поводу в Китаю та Індії. 

“Через те, що танкерам доводиться пливти тисячі миль далі, щоб доставити вантаж із західних російських портів до цих покупців, вартість фрахту різко зросла. Це змусило знизити ціну бареля, щоб конкурувати з поставками з Близького Сходу”, — пише Bloomberg. 

Складно зрозуміти, як росія може відреагувати на такі низькі ціни, зазначають автори видання. З одного боку, їй потрібні будь-які доходи, які вона може отримати, щоб фінансувати війну в Україні. Але занадто велике падіння може змусити Москву відповісти скороченням виробництва, про що раніше обмовилися в Кремлі. 

Як відомо, 5 грудня Європейський Союз майже припинив імпорт сирої нафти з країни морем. Таким чином, росія втратила свій головний експортний ринок. Водночас країни ЄС об’єдналися з індустріально розвиненими країнами Великої сімки, встановивши ще й обмеження на ціни поставок з росії. Будь-хто, хто бажає отримати доступ до західних послуг — зокрема стандартного галузевого страхування, а також низки інших речей — може це зробити лише за умови, що він заплатить не вище 60 доларів за барель. 

Ми раніше писали, що поставки трубопровідного газу з РФ до Європи впали до пострадянського мінімуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини