Головна Новини Бізнес фінанси Що буде з курсом долара цієї осені: прогноз експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з курсом долара цієї осені: прогноз експертів

Скоріш за все, з приходом осені американська валюта підскочить у ціні до 27 гривень

14 серпня 2021, 11:47 comments1383
Поділіться публікацією:

Зміна валютного курсу — нормальне явище для економічно розвиненої держави. На це впливають внутрішні і зовнішні політичні події, а також традиційні сезонні практики. За інформацією "РБК-Україна", українцям восени слід очікувати невеликого стрибка у вартості американського долара.

Що буде з курсом долара цієї осені: прогноз експертів

Долар може трохи здорожчати восени 2021 року. Фото з відкритих джерел

У Національному банку повідомили, що влітку багато громадян України виявили підвищену цікавість до купівлі іноземної валюти. Було куплено майже 45 млн доларів, що пов'язують із дуже вигідним курсом гривні.

Однак вже у вересні ситуація може трохи змінитися, а долар "подорожчає" до 27 гривень, як і було кілька місяців тому.

При цьому особливої проблеми в такій вартості долара експерти не бачать. На думку економіста Андрія Новака, на сьогодні гривня демонструє стабільність, причому — не в останню чергу завдяки коронавірусній пандемії. Це пов'язано з тим, що ми продовжуємо працювати в бік експорту. Однак показники імпорту в Україні досить впали.

"Таким чином, у нас зовнішня торгівля збалансувалася", — зазначає фахівець, пояснюючи маніпуляції з вартістю валюти в країні.

За словами Новака, девальвації нацвалюти очікувати найближчим часом не варто.

Цікаво, що деякі експерти вважають, що навіть з приходом осені долар може залишитися на колишньому рівні. Подібний прогноз робить економіст Ярослав Жаліло, підкреслюючи, що подорожчання не буде протягом найближчих двох місяців.

Згідно з його прогнозами, на це вплине результат експорту аграрної продукції, все той же торговий баланс, а також поліпшення рейтингу Fitch.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які важливі економічно-фінансові події можуть відбутися в Україні у серпні. Крім того, фахівці розповіли, яким буде курс валют і що на це може вплинути як у кращий, так і в гірший бік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини