Головна Новини Бізнес фінанси Що найбільше подорожчало в Україні в січні: дані Держстату
commentss НОВИНИ Всі новини

Що найбільше подорожчало в Україні в січні: дані Держстату

В цілому за останній рік ціни збільшилися на 6,1%

9 лютого 2021, 16:17
Поділіться публікацією:

Згідно з даними Державної служби статистики, споживчі ціни в Україні в січні 2021 року в порівнянні з попереднім місяцем виросли на 1,3%. В цілому за останній рік ціни збільшилися на 6,1%, повідомляє видання РБК-Україна.

Що найбільше подорожчало в Україні в січні: дані Держстату

Що більш за все подорожчало у січні - фото з відкритих джерел

За даними Держстату, в Україні на 1,5% збільшилися вартість продуктів харчування, а найбільше подорожчали яйця — на 15,4%. Також відзначається подорожчання овочів на 6,5%, цукру на 3,6%, а також соняшникової олії, ціна якої зросла на 2,9%. На 1% в Україні зросли ціни на алкоголь та тютюнові вироби.

Ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 6%.

Також в Службі статистики відзначили зниження на 4% цін на одяг, а також взуття.

Повідомляється, що ціни на предмети домашнього вжитку і побутова техніка в країні залишилися без змін, охорона здоров'я подорожчала на 0,4%, транспорт — на 1,0%, ціни на зв'язок зросли на 1,0%, на відпочинок і культуру — на 0, 6%, освіта подорожчала на 1,2%, послуги ресторанів і готелів подорожчали на 0,3%.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тарифи на гарячу воду і тепло не підвищуватимуть в поточному опалювальному сезоні. За словами очільника уряду, це рішення було закріплено в Меморандумі з місцевою владою і є одним із восьми кроків до вирішення тарифного питання.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло. що в лютому поточного року в Україні очікується підвищення вартості автомобільного газу. Причиною тому став підвищений попит на продукт з боку нафтохімічної промисловості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини