Головна Новини Бізнес фінанси Що робити з фальшивою купюрою, отриманою у банкоматі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити з фальшивою купюрою, отриманою у банкоматі

Українцям розповіли, як треба діяти, якщо банкомат видав фальшиву купюру

12 грудня 2021, 10:45 comments1834
Поділіться публікацією:

Були інциденти коли українські банкомати видавали фальшиві купюри. Це може бути рідко, але ймовірність така все ж таки існує. Як діяти у таких випадках?

Що робити з фальшивою купюрою, отриманою у банкоматі

Що робити з фальшивою купюрою (фото з відкритих джерел)

Експерти кажуть, що насамперед, отримавши певну суму з банкомата, потрібно її відразу перерахувати. І бажано це робити так, щоб камери зафіксували процес. У такому разі при виявленні фальшивки людині буде простіше довести, що таку "купюру" вона не підклала самостійно, а отримала з банкомата.

Якщо ви виявили підробку, не намагайтеся скористатися нею, наприклад, щоб поповнити картку. Якщо вам це вдасться, ви вже не будете "жертвою", а станете злочинцем, що створить вам більше проблем.

При виявленні фальшивих гривень потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку, при цьому не відходячи від банкомата. Поясніть операторові ситуацію, назвавши де та коли ви провели банківську операцію. Повідомте, що процес отримання "купюри" був зафіксований на відеокамеру й у вас є свідки (якщо є), які можуть підтвердити, що ви не підміняли гроші.

Як правило, від оператора ви отримаєте всю необхідну інформацію, зокрема до якого відділення банку потрібно підійти, щоб вони перевірили ваші відомості та відправили купюру на експертизу. Такий процес займе час.

У більшості випадків немає приводу для паніки, оскільки камери все фіксують, і коли ваша чесність підтвердиться, фальшиву купюру вам обміняють на справжню.

Нагадаємо, що у "Приваті" стався скандал: банк звинуватили у видачі фальшивих купюр.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що СБУ виявили зловмисників, які розповсюджували сотні тисяч підроблених купюр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини