Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч (фото)

Найбільш розповсюджений різновид гривні 1995 року має широкий кант на аверсі та реверсі

10 березня 2021, 10:50 comments24775
Поділіться публікацією:

Будь-яка монета одна гривня, виготовлена в 1995 році, є цінною і цікавою для нумізматів. Якщо ви маєте таку монету, її можна продати мінімум за 500 гривень, однак є і більш цінні види, вартість яких може дорівнювати близько дев'яти тисяч. Як виглядають дорогі гривні, показав профільний портал Monety.

Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч (фото)

Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що найбільш розповсюдженим різновидом гривні 1995 року є монета, яка має широкий кант на аверсі та реверсі. Такий вид можна придбати на спеціальних аукціонах від 500-800 гривень, тому нумізмати вважають за краще монети в штемпельному блиску.

Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч (фото) - фото 2

Ціна наступного різновиду однієї гривні коливається від 1400-2800 гривень. Така монета має навпаки вузький кант. Джерело повідомляє, що також зустрічаються види з перевернутим написом на гурті, однак від цього монета дорожче не стає.

Стало відомо, як виглядає цінна гривня: її готові купувати за кілька тисяч (фото) - фото 3

Також відомі і більш дорогі різновиди гривень 1995 року. Вони мають гладкий гурт (без гуртового напису) і вважаються пробними. За даними джерела, точний тираж таких монет невідомий. Повідомляється, що у 2017 році таку гривню придбали на аукціоні Віоліті за 4464 гривень, однак ця ціна не є граничною і може доходити до 9 000 гривень.

На порталі повідомляють, що досить часто на аукціонах продаються фальшиві гривні 1995 року. Їх виготовляють зі свинцю, алюмінію або інших металів. Більш того, на аукціонах зустрічаються монети в "нерідному металі". Вважається, що їх випускали спеціально, щоб заробити на нумізматах.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідав, як відрізнити рідкісну копійку 1994 року, ціна якої може коливатися в межах 3000 — 4000 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини