Головна Новини Бізнес фінанси Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів

Низка тендерів найбільшого банку країни звертають на себе увагу, як сумами, так і видом послуг

19 січня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

В той час, як Україна чекає на розблокування фінансової допомоги від США та ЄС звертає на себе увагу те, як розпоряджається коштами банк № 1 в країні – Приват Банк. Портал "Коментарі" звернув увагу на найбільш красномовні тендери на закупівлю, які вже провів і проводить Приват Банк.

Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів

ПриватБанк. Фото: з відкритих джерел

Зокрема у вільному доступі можна побачити тендер від 18 січня 2024 року на закупівлю рекламного обладнання (клік-системи) на 6 мільйонів 879 тисяч гривень.

Або тендер на послуги креативної агенції. Щоправда тут сума, яку планують витратити в Приват Банку не вказана. Проте сама по собі послуга, за яку Приват Банк планує заплатити певну суму під час війни і економії бюджетних коштів – дивує. 

Окрему вагу заслуговує тендер на комплекс послуг з моніторингу засобів масової інформації. За все про все Приват Банк готовий заплатити – 8 мільйонів 193 тисячі 312 гривень. 

Заради справедливості варто відмітити, що серед всіх тендерів є й ті, які певно мають місце бути, як от технічне обслуговування і ремонт обладнання, послуги з обслуговування, монтажу та демонтажу банкоматів і таке інше. 

Соцмережі вже відреагували на такий підхід менеджменту Приват Банку. Так блогер Клим Братковский, аналізуючи тендер на комплекс послуг з моніторингу ЗМІ, прокоментував у себе в Facebook: "Ну, Дякуємо західним партнерам за гроші, витрачаємо на усяку дурню".

А кандидат економічних наук, власник медіагрупи "Коментарі" Віктор Гольдський звернув увагу на декілька тендерів Приват Банку у 2023 році, зокрема, коли менеджмент банку 19 жовтня 2023 року провів тендер на розміщення PR-матеріалів у ЗМІ, вказавши суму цього тендеру в 15 мільйонів 300 тисяч гривень.

А 8 листопада 2023 року закінчив прийом заявок на послуги онлайн-медійної агенції (SEO-оптимізація) з сумою тендеру – 2 мільйони гривень.

"На PR-компанію лише за одним тендером Приват витратить понад 15 млн. грн. У 2023 році найприбутковішим банком виявився Приват, який заробив понад 43 млрд грн. Звичайно, основним джерелом доходів були депозитні сертифікати, тому особливих зусиль банк не прикладав. І, як кажуть, з грошима треба розлучатися легко, особливо якщо це легкі гроші. P.S. щось не чую активістів: Приват спустив на рекламу 300 мавіків – чого мовчимо?", – прокоментував Віктор Гольдський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мобілізація не для всіх: як у “ПриватБанку” пояснили інформацію про бронювання 6500 чоловіків.

Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів - фото 2

Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів - фото 3

Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів - фото 4


Тендери Приват Банку: на що йдуть мільйони, доки країна чекає допомоги від партнерів - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини