Головна Новини Бізнес фінанси Туроператори України повністю переходять на гривню
commentss НОВИНИ Всі новини

Туроператори України повністю переходять на гривню

Вартість турів тепер буде вказуватися тільки в гривнях

23 грудня 2020, 19:11
Поділіться публікацією:

Десять найбільших туроператорів України тепер вказують ціни на сайтах в гривнях. Про це повідомив глава Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Туроператори України повністю переходять на гривню

Фото: из открытых источников

Антимонопольний комітет України рекомендував туроператорам вказувати вартість турів в гривнях. Хмельницький відзначив, що більше не буде "власного курсу валют", який не корелює з офіційним.

"Все чесно", — зазначив він, додавши, що це рішення піде на благо споживачам.

Глава відомства також заявив, що вартість турів тепер буде заздалегідь зрозуміла.

"Добре те, що ми не дійшли до штрафів і судів, погодивши кращі умови для конкуренції в діалозі", — написав він у публікації.

Навіщо міняти долар на гривню?

Багато хто купує тур, наприклад, за 800 доларів, але платите ви все одно в гривнях. У туроператорів є свій курс валют, який може значно "зіпсувати" відпочинок туристу. Більшість туристів вже давно звикли до таких аномалій з курсом. Туроператори таким чином заробляють на завищеному курсі, коли всі ризики залишаються на споживача.

Нагадаємо, вчора Туреччина зробила несподівану заяву про туристів з України. До цього стало відомо, що на Шрі-Ланці скасували плату за посадку літаків і паркувальне місце, щоб "врятувати" туристичну сферу і збільшити кількість міжнародних рейсів. Це значно зменшить витрати на авіасполучення з індійським островом і здешевить вартість відвідування туристичного курорту.

Раніше "Коментарі" писали про нові реформи у сфері туризму у 2021 році: ціни, країни, можливості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини